Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Doar un sfert din populația Sibiului s-a recenzat. Puțin peste media națională

Doar un sfert din populația Sibiului s-a recenzat. Puțin peste media națională

Județul Sibiu se află puțin peste trendul național în ce privește recenzarea populației. 98.012 persoane s-au recenzat, ceea ce înseamnă 24,49% din populația totală după reședință a județului (400.210 locuitori, conform Institutului Național de Statistică).

Dintre aceștia, cei mai mulți locuiesc în mediul urban (58,5%). Doar 41,5% din sibienii care s-au recenzat până acum locuiesc în mediul rural.

56,8% dintre sibienii care și-au introdus datele în sistem au făcut asta singuri, folosindu-se de platforma online, în timp ce 43,2% au apelat la un birou de recenzare.

În clasamentul național, județul Sibiu se află pe locul 24, în funcție de numărul de persoane care s-au recenzat.

Citește și:

Recensământul, problema actuală a ”suveranilor”. ”Tocmai ce ți-ai declarat spațiul locativ excedentar. În caz de naționalizare...”

În total, în România s-au recenzat 4,33 de milioane de locuitori, ceea ce înseamnă 22,55% din totalul populației.

În medie, în județe s-au recenzat 96 de mii de persoane, iar cei mai mulți care și-au completat datele sunt din Brașov (359.939), Cluj (170.409), Prahova (153.540) și Timiș (152.723), în afara Bucureștiului, unde s-au recenzat până acum 359.939 de locuitori.

Județele cu cele mai puține persoane recenzate sunt Tulcea (32.864), Mehedinți (41.528), Covasna (47.739) și Giurgiu (47.948).

Despre recensământ:

Este o operație administrativă care constă în înregistrarea statistică a datelor supuse observării, spre exemplu: populația, animalele, vehiculele, etc. dintr-o țară sau dintr-o regiune dată.

Scopulrecensământului este obținerea de date statistice privind numărul și distribuția teritorială a populației, a structurilor sale demografice și socio-economice, date referitoare la gospodăriile populației, precum și a condițiilor de locuit a populației țării, date asupra veniturilor populației și altele.

Datelecare se obțin în urma recensământului depind într-o măsură directă de întrebările care sunt incluse în chestionarele de recensământ, care pot fi diferite de la un stat la altul în dependență de informația care necesită a fi obținută în cadrul recensământului.

Prima etapă a recensământului populației și locuințelora început în 14 martie. Timp de două luni, românii pot completa singuri, online, formularul oficial. Recensământul este o acțiune care se desfășoară în toate țările Uniunii Europene și care, din cauza pandemiei, a fost amânată cu un an. Este pentru prima dată când numărarea populației și a locuințelor va fi 100% informatizată. O altă noutate este că românii vor putea să se autorecenzeze.

Pentru a putea fi completa chestionarul e nevoie de conexiune la internet și de o adresă de mail valabilă. Se va accesa www.recensamantromania.ro, se va accesa link-ul care duce spre platforma de autorecenzare și va fi completat un formular de preînregistrare, pe baza CNP-ului. Ulterior, pe adresa de email menționată, va fi primit chestionarul propriu-zis, cu întrebările specifice.

Autentificarea, atât în cazul autorecenzării, cât și a chestionării de către un recenzor se va face prin introducerea CNP-ului persoanei care participă la sondaj.

Autoritățile dau asigurări că datele personale vor rămâne confidențiale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus