Marţi,
19.03.2024
Ninsori Usoare
Acum
1°C

S-a jucat din nou Țuru la Mediaș. Pandemia l-a oprit 2 ani

S-a jucat din nou Țuru la Mediaș. Pandemia l-a oprit 2 ani

După slujba de înviere, în cartierul Moşnei, tradiția localăc spune că în fiecare an, se organizează un joc de echipă numit Ţuru, ale cărui reguli sunt asemănătoare cu cele ale oinei, informează Nova TV.

”Continuăm acest obicei după doi ani de zile în care nu am putut să ne întâlnim. Primăria Mediaș susține în acest an organizarea jocului de țuru, mă bucură foarte tare că oamenii care locuiesc în cartierul Moșnei au fost alături de noi”, a declarat primarul Municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Duminică dimineața la ora 11:00, s-au adunat jucători şi spectatori pentru a se delecta cu acest joc tradițional. Ţuru se desfăşoară pe o stradă în pantă ce reprezintă terenul de joc. De multe ori, mingea trimisă cu putere se izbește de țigle, obloane, stâlpi, poposește în grădini, dar nimeni nu se supără. În acest joc câștigă echipa care stă cel mai mult la bătaie.

Ca și în anii precedenți, evenimentul a fost însoțit de un spectacol de cântece și dansuri populare. Acesta a fost suținut de interpreții Costel Popa, Emilia Muntean, Marian Suciu, Aurelian Suciu, Aurica Bacea, Cosmina Fulea, Dan Filuț Tabără, Diana Crețu, Bianca Crețu, dar și de Ansamblurile de dansuri populare ”Târnavele” și ”Muguri de pe Târnave” din Mediaș, respectiv Grupul instrumental ”Ceterașii de pe câmpie” din Mureș.

Sursa foto: Captură video

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus