Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Ciucă, întrebat dacă România furnizează arme Ucrainei: Analizăm solicitările pe care le va înainta Guvernul de la Kiev

Ciucă, întrebat dacă România furnizează arme Ucrainei: Analizăm solicitările pe care le va înainta Guvernul de la Kiev

România va analiza solicitările Executivului de la Kiev privind furnizarea de arme către Ucraina, a afirmat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

"Am avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protecţie şi muniţie. În continuare analizăm solicitările pe care Guvernul ucrainean le va înainta şi, în funcţie de aceasta, vom lua o decizie", a precizat prim-ministrul, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-au întâlnit marţi, la Kiev, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Cea mai importantă perioadă a timpului pe care am petrecut-o la masa discuţiilor a fost cea legată de demersurile economice şi umanitare pe care România poate să le acorde. În momentul de faţă, economia Ucrainei este foarte afectată. Exportul de produse cerealiere, de produse agroalimentare reprezentau o contribuţie importantă la PIB-ul Ucrainei", a arătat Ciucă.

Potrivit premierului, "preocuparea principală este şi cea economică, dincolo de efortul pe care poporul ucrainean îl face, să poată să facă faţă invaziei armatei ruse".

Şeful Guvernului de la Bucureşti a afirmat că România este disponibilă să se implice în procesul de reconstrucţie a Ucrainei şi deschisă la găzduirea unor companii care nu îşi mai pot desfăşura activitatea pe teritoriul Ucrainei.

"Preşedintele Zelenski a subliniat că minoritatea română din Ucraina va beneficia de aceleaşi drepturi, 'în oglindă', precum beneficiază minoritatea ucraineană în România", a mai spus Nicolae Ciucă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Diana

Acum 1 an

Dati-le niste saracie... ca asta stiti sa faceti. Am ajuns datori vanduti si slugi la globalism.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus