Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă de la Sibiu: unde sunt cazați și ce mănâncă olimpicii

Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă de la Sibiu: unde sunt cazați și ce mănâncă olimpicii

În perioada 27 aprilie – 1 mai la Sibiu se desfășoară Olimpiada Națională de Religie – cultul ortodox, secțiunea liceu. Peste 200 de elevi și profesori sunt în aceste zile la Sibiu. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu olimpicii sunt cazați într-un hotel și la o pensiune, mănâncă la cantina Mitropoliei, au transport gratuit în oraș și acces gratuit în muzee.

Citește și: „Un scandal legat de organizarea olimpiadelor naționale de la Pitești și Craiova l-a făcut pe ministrul educației să crească alocația pentru olimpici”

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2022, Sibiul găzduiește Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă, secțiunea liceu. Participă 165 de elevi, însoțiți de 42 de profesori, din toate colțurile țării.

Deschiderea festivă a avut loc miercuri, 27 aprilie 2022, de la ora 18.00, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

,,Este o onoare pentru noi să fim gazdele participanților la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, clasele IX - XII. Tuturor elevilor olimpici la Religie care vor fi prezenți la Sibiu, le urez mult succes, iar rezultatele lor să fie pe măsura muncii depuse. Ne dorim ca această competiție la care vor participa să reprezinte un moment de adevărată bucurie, de îmbogățire intelectuală și duhovnicească”, a transmis prof. Emilian-Marius Novac, Inspector Școlar General al ISJ Sibiu.

Olimpiada de Religie Sibiu

Potrivit reprezentanților ISJ elevii și profesorii însoțitori sunt cazați la Hotel Apollo și la Pensiunea „La Viorel”. Toate mesele sunt luate la cantina „Sf. Stelian” a Mitropoliei care se află la subsolul Colegiului Național „Octavian Goga”. De asemenea, atât elevilor cât și profesorilor li se asigură transport gratuit pe autobuzele Tursib și accesul gratuit la toate muzeele din cadrul Complexului Muzeal Brukenthal și în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. În cea din urmă locație organizatorii olimpiadei au pregătit pentru invitați un spectacol pe scena de la Lac și alte surprize.

La această olimpiadă Sibiul este reprezentat de patru elevi. Este vorba despre Vanessa Turean (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu – clasa a IX-a), Cristian Vaida (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu – clasa a X-a), Robert Stoia (Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu – clasa a XI-a) și Georgeta Roman (Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, clasa a XII-a).

Olimpiada este organizată de Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, cu susținerea Arhiepiscopiei Sibiului. Instituțiile partenere ale acestui eveniment sunt Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Complexul Național Muzeal „Astra” și Muzeul Național Brukenthal. Sponsorii principali ai acestei olimpiade sunt reprezentați de către: S.C. Valencia Trading S.R.L. Arpașu de Jos și Apemin Zizin S.A. Brașov.

Sursa foto: mitropolia-ardealului.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Munteanu

Acum 2 ani

Sa le uram succes!
Raspunde

Nicușor von Șorliken

Acum 2 ani

Religie ortodoxa, ma cretinilor? Daca ortodoxia e religie, crestinismul ce e?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus