Sâmbătă,
25.03.2023
Partial Noros
Acum
9°C

Cine sunt și ce vor la Sibiu politicienii din Forța Dreptei: de la Șovăială, la Faraon și Budescu

Cine sunt și ce vor la Sibiu politicienii din Forța Dreptei: de la Șovăială, la Faraon și Budescu

14 este numărul sibienilor care se prezintă drept ”grupul de inițiativă teritorială” pentru Forța Dreptei, partidul creat în jurul lui Ludovic Orban, fostul președinte PNL. ”Este singurul partid care s-a născut ca o necesitate naturală”, l-a descris Constantin Șovăială, președintele interimar al organizației de la Sibiu.

Până la finele anului, sibienii din Forța Dreptei vor să aibă organizații în 90% din localitățile județului, iar la următoarele alegeri locale își doresc să lanseze candidați în întreg județul. ”Încercăm să ne impunem și un prag, nu va fi unul ușor, dar ceea ce ne dorim este să fie cu cel puțin 5% peste media națională a Forței Drepteu. Ne propunem să avem peste 3.000 de membri până la finele anului”, a anunțat Ciprian Faraon, fostul liberal care acum este secretar general al organizației de la Sibiu.

Organizație condusă de deputatul Constantin Șovăială, care în vara anului trecut a candidat fără succes la conducerea organizației PNL, împotriva Ralucăi Turcan. ”Forța Dreptei este singurul partid care s-a născut ca o necesitate naturală. Nu a fost făcut pentru a «ciupi» ceva. Noi, cei care am susținut o orientare de dreapta, ne-am delimitat de foștii noștri colegi care au urcat în căruța lui Ciolacu. Nu avea rost să mai rămânem într-un partid care e un PSD mai mic. Sibienii știu foarte bine ce se întâmplă în PNL. Ce vom face la Sibiu? Construim o organizație nouă în care promovările să fie făcute pe merite, nu pe pile”, a declarat în discursul citit cu ocazia vizitei la Sibiu a lui Ludovic Orban, însoțit de o parte din ceilalți președinți de organizații ale FD. Până în prezent, în afară de Sibiu, Forța Dreptei mai are organizații în 16 județe, în patru sectoare ale Bucureștiului și o organizației dedicată diasporei.

Ciprian Faraon și Constantin Șovăială

Sintagme ades uzate în discursuri politice au fost folosite și de către reprezentanții Forței Dreptei: un alt mod de a face politică, transparență, meritocrație, oameni buni, comisii de specialiști etc. Gabriel Budescu, fostul șef al Direcției de Sănătate Publică, a explicat și el de ce a ales partidul format în jurul lui Orban. ”Am ales să mă înscriu pentru că sunt un liberal convins și sunt adeptul respectării cuvântului dat și am încredere în domnul președinte Orban și în domnul Șovăială și că ceea ce au spus va fi dus la îndeplinire. Pot ajuta acest partid din poziția mea de medic stomatolog și am avut și ceva rol în dezvoltarea sistemului sanitar din Sibiu, care acum se află pe locul doi sau trei în orice domeniu la nivel de țară”, și-a descris Budescu motivația intrării în grupul de inițiativă Forța Dreptei la Sibiu.

Candidaturi

”E prematur”, au răspuns atât Ciprian Faraon, întrebat dacă va candida la Primăria Sibiu, cât și Constantin Șovăială, întrebat dacă va candida pentru președinția Consiliului Județean Sibiu la alegerile din 2024. ”E în interesul meu, dar nu mă pot pronunța acum. Dacă apar oameni dornici și capabili, evident că în grupul nostru de inițiativă vom decide cine va candida și cine nu”, a completat Faraon.

Grupul de inițiativă FD s-a întâlnit la Sibiu cu Ludovic Orban

Monstruoasa coaliție

”Ne adresăm generației care a ajuns la maturitate după Revoluție. Suntem ultimele speranțe că se mai poate face ceva în această țară”, a vorbit Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în vremea când era membru PNL. Ea a deschis, astfel, discursul lui Ludovic Orban, președintele formațiunii devenită partid la începutul acestui an.

”Azi nu există nicio forță politică de centru dreapta care să fie un reprezentant autentic al valorilor de dreapta. România nu poate avansa doar țopâind pe piciorul stâng. Oricine mai votează PNL azi, votează cu PSD. Proiectul monstruoasei coaliții, pusă la cale de un cetățean al Sibiului, din păcate, este unul nociv pentru România. Unul care pune în pericol democrația românească: controlează toți președinții de consilii județene, toată administrația centrală, președinția, serviciile secrete. Este un proiect care domină România”, a declarat Orban.

”Domnul Șovăială are susținere puternică. Așteptăm să aibă susținerea sibienilor”, Ludovic Orban

Constituit în special cu foști liberali, Forța Dreptei nu se mai bazează pe atragerea altor actuali membri ai PNL. ”O parte din Forța Dreptei este din partea bună a PNL, dar nu contez foarte mult pe atragerea unor membri din PNL. Cine a avut revolta și a făcut o analiză serioasă a decis până acum. Cei care au rămas în PNL au preferat să își vadă de interesul personal”, a completat Orban.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Alin

Acum 11 luni

Trecutul si Toate veniturile ne intereseaza … restul e advertising!
Raspunde

Play-maker

Acum 10 luni

1%? Mult, tovarășe Sovaiala!
Raspunde

Vasile von der Vogelweide

Acum 10 luni

Politica fara soldati la noi nu se poate. Vai steaua noastra.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus