Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Marcaje de drumeție, distruse de turiști. Salvamont Sibiu: Asistăm neputincioși cum efortul unor instituții este distrus de persoane frustrate

Marcaje de drumeție, distruse de turiști. Salvamont Sibiu: Asistăm neputincioși cum efortul unor instituții este distrus de persoane frustrate

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a publicat pe facebook imagini care arată mai multe marcaje de trasee distruse. Este vorba despre indicatoare înspre Păltiniș, Rășinari și Cisnădie, amplasate în cadrul proiectului Anii Drumeției.

„Pentru anumite persoane, se pare că drumețiile reprezintă ocazia să-și refuleze frustrările, să-și etaleze educația, vandalizând infrastructura montană. Din păcate, asistăm neputincioși cum efortul unor instituții și al unor persoane pasionate de zona și cultura montană, este distrus de niște persoane cu diferite frustrări”, au transmis cei de la Salvamont pe pagina lor de facebook.

În contextul evenimentului EuroRando cât și al proiectului Anii Drumetiei, în anul 2021 Serviciul Public Salvamont Sibiu alături de echipa Anii Drumeției, asociații de profil care au asigurat manopera lucrărilor (Florin și Prietenii), Consiliul Județean Sibiu în calitate de finanțator au refăcut infrastructura a 130 km de trasee montane însemnând remarcarea traseelor, schimbarea stâlpilor pentru indicatoare, refacerea săgeților de direcție cât si realizarea unor trasee montane noi.

„Sperăm ca organele abilitate să se autosesizeze și sa înceapă patrularea in zona montană pentru asigurarea ordinii publice și pentru stoparea vandalismului așa cum prevede statutul lor”, au mai scris cei de la Salvamont Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 5 luni

Organele abilitate sunt mai criminale decat turiștii.
Raspunde

Emil

Acum 5 luni

Turistii cam deranjeaza vanatul si braconierii cu ștaif.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus