Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
17°C

De la jumătatea lunii mai se dă startul înscrierilor la liceele cu profil sportiv. La Cisnădie se face prima clasă pregătitoare cu profil sportiv

De la jumătatea lunii mai se dă startul înscrierilor la liceele cu profil sportiv. La Cisnădie se face prima clasă pregătitoare cu profil sportiv

Se apropie înscrierile pentru liceele cu profil sportiv din Sibiu. Este vorba despre Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, Liceul teoretic „Axente Sever”, din  Mediaș și Liceul Tehnologic Cisnădie unde, de anul viitor școlar va exista și o clasă pregătitoare cu program sportiv integrat. Conform calendarului, de la jumătatea lunii mai vor avea loc înscrierile și, ulterior, susținerea probelor de aptitudini. În zilele următoare, cele două școli vor afișa pe site-urile lor toate detaliile privind înscrierea, conținutul dosarelor ce trebuie depuse și probele ce vor fi susținute.

În ceea ce privește Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu înscrierile se vor face în zilele de 16 și 17 mai, iar din 18 și până în 20 mai vor fi probele de aptitudini. Dosarul se va completa în funcție de profilul ales, iar detaliile cu privire la actele necesare vor fi publicate pe site-ul unității de învățământ începând cu data de 3 mai.  

„Conform calendarului, noi vom afișa absolut toate informațiile cu privire la înscrieri. Vom afișa și probele ce vor fi susținute și absolut toate informațiile legate de admitere”, spune prof. Maria Batîr, directorul liceului.

Același calendar îl au cei de la Liceul teoretic „Axente Sever” Mediaș, cu înscrieri în datele de 16 și 17 mai, iar probele de aptitudini în perioada 18 - 20 mai. 

Prima clasă pregătitoare cu profil sportiv: handbal și fotbal

În Cisnădie, la Liceul Tehnologic, anul școlar 2022 – 2023 vine cu noutăți. Aici se formează o clasă pregătitoare în care copiii cu aptitudini sportive vor avea parte de un program sportiv integrat. Până în momentul de față sunt opt copii înscriși, pe 22 de locuri, iar înscrierile se mai fac până pe data de 11 mai.  

„În cadrul liceului nostru vom forma o clasă pregătitoare care, începând cu clasa I va avea un program sportiv integrat. Adică, părinții pot înscrie copiii în clasa pregătitoare ca pe oricare alt copil, dar, la sfârșitul anului școlar vom da probe de aptitudini și din clasa I vor intra în program sportiv integrat. Părinții trebuie să înțeleagă că este foarte avantajoasă această clasă. Dacă cel mic are aptitudini nu este suficient să-l dai la un club sportiv să facă sport, ci să meargă și într-o școală cu program sportiv integrat. Nu trebuie să-l scoți de la școală și să-l motivezi că de fapt are concurs, nu trebuie să parcurgă o programă școlară obișnuită, având posibilitatea de a face sport la școală. Tot acest program a fost gândit până la clasa a XII-a când, după Bacalaureat, va obține atestatul de instructor sportiv”, spune prof. Codruța Dana Raicu.

Aceasta menționează faptul că sunt clase formate din două grupe, una handbal și cealaltă fotbal. Elevii vor face pregătirea sportivă suplimentară fie în Academia de Fotbal Măgura Cisnădie, fie la echipa de handbal profesionistă Măgura Cisnădie, aceștia intenționând să-și facă un lot de juniori.

Pentru elevii care urmează să se înscrie în clasa a IX-a înscrierile se fac tot în perioada 16 – 17 mai, iar probele de aptitudini vor fi în perioada 18 – 20 mai. În data de 23 mai se vor afișa rezultatele.

Și la acest liceu detaliile cu privire la dosare și la informații legate de admitere vor fi publicate pe site-ul unității de învățământ sau părinții care doresc detalii pot suna la numărul de telefon 0269.561.072.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus