Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Patru sibieni premiați la Raliul Harghitei. S-au întors acasă cu locurile II și III

Patru sibieni premiați la Raliul Harghitei. S-au întors acasă cu locurile II și III

Sebastian Barbu, Bogdan Iancu, George Marcu și Adrian Mihai-Sfarmă Piatră s-au întors acasă cu locuri pe podiumul de la Raliul Harghitei. Primii doi au încheiat raliul pe locul al doilea la probele de asfalt, iar ultimii doi au reușit să obțină locul 3 la clasa A3.

În acest weekend, cei patru sibieni au luat startul în Raliul Harghitei, la categorii diferite, fiecare echipaj reușind însă câte o victorie notabilă la categoria sa.

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au concurat, pe probele de asfalt, cu un model Skoda Fabia Rally2 și au încheiat raliul pe locul secund în clasamentul general. Sibienii au parcurs primii kilometri cu modelul Skoda Fabia Rally2 în shakedown-ul de vineri dimineață și au terminat sesiunea de teste cu cel de-al doilea timp. Tot vineri, în prima zi a raliului, au fost programate trei probe speciale, iar cei doi au început etapa de la Harghita cu cel mai bun timp pe proba Bucin. Pe următoarele două, Liban și super speciala Dietrich Arpad, Sebastian Barbu a terminat cu cel de-al doilea timp, iar la finalul zilei se afla pe poziția secundă la 1,6 secunde în spatele liderului, Simone Tempestini.

sebastian barbu bogdan iancu raliul harghitei

Pe prima buclă de sâmbătă, probele Merești, Sânpaul și Lueta, lupta pentru prima poziție a fost în continuare extrem de strânsă. Sebastian Barbu și Bogdan Iancu a terminat cu al doilea timp primele două speciale și s-au impus la prima trecere pe Lueta, diferența față de lider fiind de 2,2 secunde.

La a doua trecere, pe aceeași buclă, echipajul sibian s-a confruntat cu mici probleme tehnice care l-au încetinit tot mai mult. În final, au cedat rulmenții pe față, iar asta s-a văzut în special pe ultima probă când Sebastian Barbu a frânat în proporție de 80% doar cu frâna de mână. Chiar dacă a pierdut aici aproape 50 de secunde, echipajul sibian și-a păstrat locul secund în etapa de la Harghita.  

“Mă bucur că am început acest sezon cu etapa de la Harghita, chiar dacă încă nu știm cum va arăta anul 2022 pentru noi. Fără să ne asumăm riscuri inutile, am avut un ritm bun încă de pe prima specială și am fost implicați în lupta pentru victorie până la jumătatea raliului. Din păcate ziua de sâmbătă a fost marcată de probleme tehnice care ne-au încetinit tot mai mult. Cel mai mult am pierdut pe ultima probă când am rămas fără frâne și chiar dacă nu am adunat puncte suplimentare în Power Stage, ne bucurăm că ne-am păstrat locul secund. Așa e în sportul acesta, o să ne pregătim și mai bine pentru următoarele etape și o sa fim și mai rapizi”, a spus Sebastian Barbu, la finalul Raliului Harghitei.

george marcu raliul harghitei

Celălalt echipaj sibian a fost format din George Marcu și Adrian Mihai. „O etapă de raliu foarte tehnică care a dus la o solicitare maximă toate echipajele care au concurat pe Proba Speciala 3 Lueta. Din păcate au fost și câteva ieșiri în decor și din fericire, fără ca echipajele să fie rănite”, a spus Adrian Mihai, la finalul competiției.

Etapa Harghiteană a fost cu podium pentru echipajul #128 George Marcu și Adrian Mihai. Cei doi sibieni au reușit să obțină locul 3 la clasa A3 în cadrul campionatului național de Rally 2. Aceștia s-au aliniat la start cu Dacia Logan, cu care au luat startul și la prima etapă de la Maramureș, acolo obținând locul 4 în cadrul clasei A3.

george marcu adrian mihai raliul harghitei

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano este Raliul Argeșului, programat în perioada 20 – 21 mai, la care ambele echipaje și-au anunțat participarea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus