Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Ministerul Sănătăţii: În România nu a fost depistat până în prezent niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută

Ministerul Sănătăţii: În România nu a fost depistat până în prezent niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută

Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută la un copil de 10 ani şi la un altul de 8 luni au fost infirmate, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Potrivit ministerului, în România nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută.

"Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate. Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută", a precizat Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Educaţiei anunţa pe data de 28 aprilie încă două cazuri suspecte de hepatită acută.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii precizau atunci că se aşteaptă rezultate ale analizelor.

Primul caz suspect de hepatită de cauză necunoscută, infirmat ulterior, s-a înregistrat la o fetiţă în vârstă de cinci ani. Ea a fost însă diagnosticată cu boala Wilson şi insuficienţă hepatică şi a suferit un transplant de ficat pe 30 aprilie. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus