Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Când se deschide complexul Lacul lui Binder?

Când se deschide complexul Lacul lui Binder?

Finalizat de anul trecut, complexul Lacul lui Binder va fi deschis după ce funcționarii Primăriei Sibiu vor fi terminat de semnat diferite contracte de care s-au apucat zilele trecute.

Investiție demarată acum patru ani, complexul Lacul lui Binder a fost finalizat în cele din urmă în decembrie 2021, după mai multe prelungiri de termene. De luna trecută, are și tarife aprobate de Consiliul local și un regulament încuviințat de același for deliberativ. 

Potrivit regulamentului, zona de plajă și locul de joacă plutitor vor fi deschise în intervalul 1 iunie – 15 septembrie, iar zona de agrement (schi pe apă, wakeboarding, SUP etc) și cea perimetrală (pentru plimbări și pescuit) este deschisă de la 1 aprilie până la finele lui octombrie, cu posibilitatea de prelungire până pe 30 noiembrie.

Acum, însă, Primăria nu poate estima când va deschide pentru prima dată accesul în complexul în care din bugetul local au fost investiți aproximativ 14 milioane de lei. ”Data deschiderii complexului pentru sport și agrement Lacul lui Binder se va stabili după finalizarea tuturor procedurilor de achiziție pentru serviciile conexe și după obținerea ultimelor avize necesare. Primăria Sibiu va anunța public data de la care Complexul va fi deschis”, este răspunsul transmis de funcționarii Primăriei Sibiu pentru cititorii Turnul Sfatului.

S-au apucat de treabă

Răspunsul nu enumeră avizele care mai trebuie obținute sau termenele estimate pentru eliberarea acestora. Dar conform procedurilor de achiziție date publicității , funcționarii Primăriei Sibiu au început de zilele trecute să achiziționeze cele necesare funcționării complexului sau finalizării unor detalii: lucrări de sigilare a aleii pietonale (estimate la 127.000 de lei, licitate în 20 aprilie), servicii de salvare acvatică (estimate la 110.000 de lei, licitate tot în 20 aprilie), servicii de operare și mentenanță a instalațiilor (estimate la 7.500 de euro pe lună, tot pe 20 aprilie a fost termenul de depunere a ofertelor)  servicii de pază (estimate la 134.000 de lei, pe 21 aprilie a avut loc licitația), caiace și padele (șapte perechi, cumpărate direct pe 19 aprilie cu 14.700 de lei) ori două seturi de echipamente nautice (costum, mănuși și încălțări din neopren, achiziționate pe 29 aprilie cu suma de 2.600 de lei).

Procedurile de atribuire publică organizate prin Serviciul Public Administrare Baze Sportive si de Agrement al Municipiului Sibiu (structură cu 22 de posturi în organigramă, în administrarea căreia a fost încredințat Lacul lui Binder) se împotmolesc, însă, la închirierea spațiilor pentru un magazin de suveniruri și un bar cu terasă.

Barul cu terasa pare ”piatra de moară”, având în vedere cele nu mai puțin de șapte licitații organizate începând de anul trecut, fără succes, pentru închirierea celor 72 de mp destinați unui bar, a unei terase de 131 de mp și a uneia de 35 de mp.

În derulare este a opta licitație cu același scop, cu termen de depunere a eventualelor oferte stabilit pe 20 mai. Rămâne de văzut dacă închirierea va avea succes de această dată, deși condițiile nu au fost modificate față de ultimele șapte proceduri fără rezultat: chirie de minim 7.500 de lei pe lună indexată lunar, eliberarea spațiului în extrasezon etc. Condiții care nu sunt atractive pentru operatorii din domeniu, după cum declara proprietarul mai multor terase și restaurante din Sibiu. ”Prețul nu cred că este atractiv. Trebuie să ai în vedere că acolo, dacă mergi, trebuie să faci o investiție, pentru care ai nevoie de câțiva ani ca să o recuperezi. Dar marea necunoscută este vadul de clienți. Deși proiectul este frumos pe hârtie, după doi ani de pandemie nu știu cine este dispus să riște a investi într-o astfel de zonă. Asta în condițiile în care și pe Bălcescu, dar și în Piața Mică sunt spații de închiriat pentru baruri și terase și nu se încumetă nimeni. Eu, cel puțin, nu aș vrea să risc deschiderea unei investiții în acel complex, care este și îngrădit, deci nu poți atrage alți clienți, în afară de cei care plătesc taxa de intrare. Și să dea gratuit, în primă fază, acel spațiu și nu știu cât de mulți s-ar înghesui. Totuși, trebuie să faci o investiție inițială de câteva zeci de mii de euro”.

Citește și Plimbările vor fi gratis două ore pe zi. A fost pus în consultare regulamentul Complexului ”Lacul lui Binder”

Sursa foto: Primăria Sibiu

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Teofan

Acum 1 lună

S-o trezească cineva pe bunica! ALO Astrid, tu Astrid! hai no trezește-te și du-te acasă, e târziu și chiar se întunecă pentru tine... Ai uitat să mai pleci și acasă? Cum poți aduna atâtea non-valori în jurul tău Astrid? Da, știu, nu le poți cunoaște pe toate dar trebuie să te mai consulți și cu cei pricepuți... Faci prea multe prostii Astrid, vremea ta a trecut și mai bine n-ar fii venit. Cere-te afară femeie!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus