Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Plimbările vor fi gratis două ore pe zi. A fost pus în consultare regulamentul Complexului ”Lacul lui Binder”

Plimbările vor fi gratis două ore pe zi. A fost pus în consultare regulamentul Complexului ”Lacul lui Binder”

Zona de plajă și locul de joacă plutitor vor fi accesibile între 1 iunie și 15 septembrie. Pentru zona de agrement sportiv, sezonul propus de autoritățile locale este între 1 aprilie și 31 octombrie ale anului, cu posibilitatea de prelungire până pe 30 noiembrie. Sunt printre prevederile regulamentului propus de Primăria Sibiu pentru utilizarea complexului Lacul lui Binder.

Sezonul de îmbăiere ar putea fi devansat sau prelungit în funcție de condițiile atmosferice. Programul propus este de marți până duminică, inclusiv, între orele 10:00 și 20:00. În cazul zonei de agrement sportiv, programul propus de administrația locală este între orele 12:00 și 20:00 pentru cei care vor să practice schi nautic sau wakeboard și între orele 10:00 – 20:00 pentru cei care vor să se dea cu caiacul ori placa. ”În zona de promenadă perimetrală, accesul va fi permis gratuit, de marți până duminică, între orele 20:00 – 23:00”, se arată în regulamentul supus consultării publice de către Primăria Sibiu.

Cei care vor dori să practice sporturi pe Lacul lui Binder vor trebui, în prealabil, să semneze o declarație de consimțământ. Printre altele, prin respectiva declarație, autoritățile cer utilizatorilor să își asume faptul că au cunoștință de riscurile pe care le presupune practicarea sporturilor nautice.

Accesul în complexul așteptat de doi ani va fi permis cel mai târziu cu o jumătate de oră înainte de finalul programului.

”După achitarea taxei de intrare, utilizatorii primesc o brăţară de tip ceas sau un bilet. Brăţara nu se răscumpără și nu poate fi transmisă altei persoane. Utilizatorul trebuie să păstreze biletul primit până la ieşirea din incinta Complexului. La finalul vizitei, brăţara se predă la casele de bilete”, propunerea de regulament

15 lei pe zi va plăti un adult pentru accesul la zona de plajă și îmbăiere, 35 de lei pe oră pentru accesul la locul de joacă plutitor, 70 de lei pentru o oră de schi nautic sau wakeboarding, plus alți 40 de lei pe oră pentru închirierea echipamentelor necesare. În cazul copiilor sub 14 ani, tarifele sunt reduse: 5 lei accesul la plajă și 25 de lei ora la locul de joacă plutitor.

Turnul Sfatului a publicat în detaliu tarifele propuse și, ulterior, adoptate de către Consiliul local Sibiu aici: O familie cu doi copii va plăti 240 de lei pe zi să facă plajă și să se joace la Lacul lui Binder. Primăria anunță prețurile

Ordinea utilizării facilităților Lacului lui Binder va respecta principiul ”primul venit, primul servit” cu câteva exccepții. ”Intrarea în Complex și utilizarea serviciilor pentru clienţi se face în ordinea sosirii lor. De la această regulă fac excepţie grupurile anunţate care au plătit anticipat și integral taxa de intrare, femeile gravide, persoanele cu handicap locomotor şi alte persoane cu dizabilități, precum şi partenerii contractuali ai instituţiei”.

La Lacul lui Binder se va putea și pescui, contra unei taxe de 20 de lei, pentru două ore și jumătate. Fie dimineața (între 07:00 și 09:30), fie seara (între 20:30 și 23:00). ”Pentru a evita atingerea cablurilor de tracţiune a instalaţiilor de wakeboard, este pemis doar pescuitul «la plută», fiind interzisă orice altă modalitate de pescuit care presupune aruncarea la distanţă”.

”Din motive de siguranţă, zonele din incinta complexului sunt parţial supravegheate cu camere video. Înregistrările pot fi accesate doar în caz de suspiciune, de către persoande împuternicite conform reglementărilor aplicabile și de către poliţie. Acestea folosesc siguranţei și protecţiei proprietăţii utilizatorilor și a complexului”, regulamentul propus pentru Lacul lui Binder

Animalele de companie, interzise

Copiilor sub 14 ani le este permis accesul la Lacul lui Binder doar însoțiți de cel puțin un adult. ”Persoanele peste 14 ani îşi dovedesc vârsta prin documente: carte de identitate, carnet de elev/student, paşaport etc. Personalul complexului are dreptul de a solicita oricărui utilizator un act de identificare sau altă probă din care să rezulte vârsta, calitatea (elev) pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de acces”, se arată în regulamentul supus consultării.

Accesul cu orice fel de animal de companie este interzis, la fel ca și accesul cu biciclete sau trotinete în zona de promenadă. 

Parcarea nu poate fi plătită numerar

Sunt 39 de locuri amenajate într-o parcare cu barieră la intrarea principală în complex și alte 74 de locuri de parcare pe străzile Lacul lui Binder și Zidarilor. În parcarea cu barieră, trei lei pe oră costă parcarea, durata maximă de staționare fiind de 24 de ore. ”Depăşirea acestui termen atrage blocarea roţilor. Deblocarea roţilor se va face în urma achitării unei taxe de deblocare”, prevede regulamentul. Taxa de deblocare a roților este de 100 de lei.

Taxa de parcare pentru cele 39 de locuri în discuție nu va putea fi achitată numerar, ci doar cu cardul la automatul aferent ori prin SMS. În afara sezonului, această parcare va funcționa fără plată.

Celelalte 74 de locuri de parcare de pe străzile limitrofe nu au regim special.

Sibienii care au propuneri ori sugestii referitoare la acest regulament sunt invitați să le transmită în scris Primăriei ([email protected]) până cel mai târziu pe 26 aprilie 2022. Ulterior acestei etape de consultare publică, regulamentul va fi supus dezbaterii și aprobării de către Consiliul local, în ședința programată săptămâna viitoare.

Consultă aici, în format integral, Regulamentul de ordine interioară şi de utilizare a Complexului de agrement Lacul lui Binder din Sibiu, propus de administrația locală

Citește și Ne costă 7.200 de euro pe lună. Primăria caută operatori pentru Lacul lui Binder

Sursa foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anais Dariciuc

Acum 1 an

Sa fim romani, sa ne iubim neamul si tara! Sa nu mai mergem la straini in tarile lor secularizate si fara credinta! Lacul lui Binder este locul ideal pentru a petrece concediile cu familia, la un raport optim pret-calitate!
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 1 an

N.as face baie in lacul lui Binder nici sa ma platesti
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 1 an

Foarte bine, va fi liniste fara unul ca tine. La cat mai multi!
Raspunde

Adi

Acum 1 an

S-au scos cadavrele de pe fundul lacului?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 1 an

A mai ramas al tau
Raspunde

Adi

Acum 1 an

Anais Dariciuc cît ai primit pentru comentariu? Daca se plătește bine , pun și eu unul pozitiv
Raspunde

Cosmin olaru

Acum 1 an

eu fac baie doar in apa curgatoare ...nu in cocina aia de Binder... apropo, aveti si medic dermatolog ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Eu

Acum 1 an

Avem si apa curgatoare, Cibinul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus