Sâmbătă,
08.10.2022
Ceata
Acum
7°C

VIDEO 1,7 km, cea mai lungă coadă. Cum a afectat închiderea podurilor traficul din Sibiu

VIDEO 1,7 km, cea mai lungă coadă. Cum a afectat închiderea podurilor traficul din Sibiu

Pe ruta Calea Turnișorului – Mihail Kogălniceanu – Reconstrucției am măsurat, vineri după-amiaza, cel mai lung șir de mașini generat de închiderea circulației pe șoseaua Alba Iulia, în zona podurilor peste Cibin. 

La trei ore și jumătate după ce bugetarii cu program scurt vinerea au terminat lucrul pe săptămâna în curs, am pedalat pe rutele alternative șoselei Alba Iulia, cu circulația rutieră întreruptă în zona podurilor peste Cibin. 

Cel mai lung șir de mașini se întindea de la podul din dreptul pieței Cibin până la intersecția dintre Calea Turnișorului și strada Frigoriferului. Adică 1,7 km, pe sensul de mers dinspre Calea Turnișorului către piața Cibin. Șir care se intersecta și cu traficul venit peste podul Mihail Kogălniceanu, unde lungimea șirului de mașini se modica (în jurul orei 17:45, când am trecut pe acolo) destul de rapid.

În tăcere

În afara rutei mai sus descrisă, șirurile de mașini se mai scurgeau, dar la dimensiuni mult mai mici, pe ruta Autogării – Distribuției și din nou Calea Turnișorului. Varianta Autogării – Lemnelor și, din nou Reconstrucției era, la fel, pigmentată cu șiruri de mașini pufăitoare. Imagini în total contrast cu zona intersecției dintre străzile Malului – Alba Iulia – Maramureșului. La o oră la care, de obicei, traficul dinspre Zona industrială vest îmbâcsește aerul, acum – cu podurile închise – era o liniște apropiată după-amiezilor de mare sărbătoare. La fel de liniștită era șoseaua Alba Iulia și înspre ieșirea din Sibiu, dincolo de podurile închise.

Iar când am ajuns pe noua stradă peste Cîmpșor, oferită drept alternativă la traficul de pe șoseaua Alba Iulia, circulația nu părea cu nimic afectată de vreo restricție pe o arteră majoră de circulație pentru oraș. ”Trebuia să fi venit acum vreo două ore, că treceau una-ntruna”, a comentat un locuitor din intersecția noii străzi cu strada Dimitrie Cantemir.

Cu repetiție

Traficul a fost restricționat total pe șoseaua Alba Iulia de vineri dimineața până duminică, pentru relocarea unor utilități în vederea demolării unuia din cele două poduri peste Cibin. Este vorba de podul din amonte (cel utilizat până acum pentru benzile de circulație aferente sensului de intrare în oraș) care urmează să fie demolat. După reconstruirea lui cu trei benzi de circulație (una dedicată virajului la dreapta pe str. Maramureșului), urmează închiderea și podului din aval, vizat de o reparație capitală.

Lucrările sunt estimate a se încheia în aprilie 2023, iar până atunci traficul va fi mai închis total de aproximativ cinci ori pentru diferite lucrări.

Proiectul care vizează cele două poduri este unul la care Primăria Sibiu lucrează de nu mai puțin de 12 ani.

Citește și După 12 ani de pregătiri, principalele două poduri peste Cibin vor fi modernizate și extinse într-un an

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Roxana Malinescu

Acum 5 luni

Ami pare rau ca mam mutat de la Polovragi si am vandut acolo pamantul si casa bunicilor ca da ami fac un rost la Sb acum daca mai pune nu asi m-ai face an veci asa ceva.. nici un salar la fabrica nu se merita pentru cum sant tratat si ce administratie are orasul decat inconpetenta si coruptie..!
Raspunde

Radu Avram

Acum 5 luni

Pe ruta Campsor s-a turnat stratul final de asfalt. Dar, ca de obicei, nu sunt aliniate canalele: atat cele de vizitare dar, mai ales toate cele de scurgere (unele sunt cu 10-15cm mai adanci decat carosabilul). Exista vreo directie sau vreun serviciu in Primarie care verifica si da avizul acestor lucrari? Sunt platiti acei functionari?
Raspunde

John Doe

Acum 5 luni

Deci, o gluma de pod, atâta de lung încât și un copil poate arunca o minge peste... Cum naiba sa dureze un an lucrările? Se lucrează doar vinerea de dimineață și au 6 zile libere? Sau a fost Fodor la specializare în Teleorman? Bătaie de joc marca fdgr și altii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus