Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
15°C

Noul pasaj de jumătate de milion de euro al Sibiului, închis parțial

Noul pasaj de jumătate de milion de euro al Sibiului, închis parțial

Una din rampele pasajului care subtraversează str. Andrei Șaguna a fost închisă. În pasajul care a fost reabilitat cu peste 500.000 de euro au apărut din nou schele.

Este vorba de rampa pe care se poate urca înspre hotelul Continental Forum. La această ieșire a pasajului a fost și amenajată o schelă, utilizată pentru înlocuirea câtorva plăci cu care a fost acoperită fațada construcției.

Închiderea rampei este semnalizată și de cealaltă parte a pasajului. Acolo unde, de asemenea, rampa a făcut iarăși obiectul unor lucrări în vederea montării unui semafor cu senzori. De asemenea, lucrări de executat mai sunt și în zona exterioară pasajului.

Lucrările au început aici pe 29 iunie 2021, în baza unui contract semnat pentru suma de 2.807.298 de lei (aproximativ 560.000 de euro), cu TVA inclusă, firma angajată prin licitație fiind Euras SRL, din Satu Mare. Inițial, lucrările ar fi trebuit finalizate în termen de șase luni, dar au fost prelungite de Primărie cu alte 30 de zile ca urmare a unor ”vicii ascunse”.

Prelungit până pe 17 ianuarie 2022, termenul a fost din nou prelungit ca urmare a venirii iernii. Pasajul a fost dat în folosință în 25 februarie 2022, fiind anunțat că ultimele lucrări nu sunt de amploare. ”La exteriorul pasajului urmează să se finalizeze lucrările, imediat ce temperaturile nu mai coboară sub 5 grade, inclusiv noaptea. Au mai rămas de executat lucrări de placare a zidurilor și montarea lămpilor de iluminat arhitectural. La final, se va instala de-a lungul scărilor o platformă liftantă pentru accesul persoanelor cu dizabilități”, anunțau funcționarii Primăriei Sibiu pe 25 februarie.

De atunci, lucrările tot continuă sporadic.

Citește și Premieră în Sibiu: pasaj cu semafor cu senzori. Investiție de jumătate de milion de euro

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 4 luni

Vicii oscure.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 luni

Probably the best(worst) beer(deal) in the world !

Raspunde

Doris Becker

Acum 4 luni

Cel mai mare proiect al României din ultimii 400 de ani! Noi locuim la Viena, dar nu am văzut o astfel de minune a arhitecturii! Felicitări doamnei Fodor, doamnei Leca și domnului Palade! Nu vă merităm!

Raspunde

Hannelore Bideu

Acum 4 luni

Ca sibieni, avem datoria sacra sa votam doar saxoni si liberali! #MySibiu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus