Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

„Cursa de rățuște” se apropie de start. Banii strânși vor merge la Centrul de Plasament „Gulliver”

„Cursa de rățuște” se apropie de start. Banii strânși vor merge la Centrul de Plasament „Gulliver”

Rotaract Club Sibiu organizează și în acest an proiectul caritabil „Cursa de rățuște”. Evenimentul a ajuns la cea de-a V-a ediție și va avea loc pe data de 5 iunie, pe râul Cibin. Până atunci însă, rățuștele trebuie adoptate, iar banii strânși în urma adopțiilor vor merge către dotarea și renovarea centrului de plasament Gulliver.

Proiectul caritabil „Cursa rățuștelor” a ajuns la cea de-a V-a ediție. Anul acesta se va desfășura pe data de 5 iunie, iar toți cei care vor să participe la eveniment pot veni pe malul Râului Cibin din Sibiu între benzinăria Rompetrol și Piața Cibin. Rățuștele vor lua startul la ora 12.00. Până atunci acestea trebuie adoptate contra sumei de 10 lei. Cele adoptate vor participa alături de suratele lor la o cursă pe Râul Cibin spre deliciul spectatorilor. Banii strânși în urma evenimentul vor merge spre o cauză umanitară. Anul acesta este vorba despre dotarea și renovarea Centrului de Plasament „Gulliver” unde trăiesc 46 de suflete.

Pentru a adopta o rățușcă trebuie accesat site-ul Rotaract, apoi click pe „cursa de rățuște”, se alege numărul de rățuște care urmează a fi achiziționate (cu cât mai multe rățuște, cu atât mai multe șanse de câștig), se introduc datele și se plasează comanda și se plătește în siguranță.

Dacă în edițiile anterioare au fost 3.000 de rățuște galbene ca soarele, anul acesta organizatorii oferă spre adopție 4.000 de rățuște.

„Noi, în ultimii doi ani am ajutat Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean Sibiu, unde am donat aparatura medicală în valoare de 33.000 Euro, dar anul acesta am decis să și interacționăm cu cei pe care îi ajutăm și ne-am gândit la Centrul de Plasament Gulliver. Am început deja să socializăm cu cei de la centru. Alături de copiii de acolo am organizat un maraton, am fost la paintball, am făcut o petrecere de halloween, ne-am cunoscut și ne-am apropiat de ei. În anii trecuți, după ce donam aparatura medicală nu mai aveam treabă cu cazul ales. Adică nu intram în contact cu pacienții, dar anul acesta am considerat că implicarea trebuie să aibă și o latură care ține de suflet. Ne-am dorit să rămână cu experiențe frumoase”, spune Robert Sylvester Radomir, președintele Rotaract.

La fel ca în ceilalți ani, proprietarul rățuștei adoptate care câștigă cursa va primi un premiu în valoare de 500 de euro din partea sponsorilor principali.

Rotaract Sibiu împlinește în acest an 25 de ani de când se implică în societate. Rotaract Sibiu are 41 de membri cu vârste între 18 și 31 de ani. Acești oameni se implică în comunitate fără a avea beneficii financiare.

„Toți facem asta în timpul liber. Fiecare dintre noi are un job în viața de zi cu zi. Suntem medici, avocați, economiști și așa mai departe. Implicarea în Rotaract o facem doar pentru comunitate”, mai spune Robert Sylvester Radomir.

Mai multe detalii sunt găsiți pe Facebook și Instagram pe paginile oficiale Rotaract Club Sibiu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus