Sâmbătă,
02.07.2022
Partial Noros
Acum
24°C

ULBS este pe locul 11 în România, potrivit unui clasament internațional

ULBS este pe locul 11 în România, potrivit unui clasament internațional

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a aplicat în 2022 pentru prima dată la clasamentul RUR (Round University Ranking) World University Rankings. Cu această ocazie, universitatea a fost clasată pe locul 11 în România.

ULBS s-a clasat, la nivel global, pe poziția 921 din cele 1032 de universități care au întrunit standardele pentru a intra în evaluare. În țara noastră, scorul obținut plasează ULBS pe locul 11, transmit reprezentanții universității sibiene.

Conform metodologiei RUR World University Rankings, direcțiile care stau la baza evaluării universităților sunt predarea (40%), cercetarea (40%), diversitatea internațională (10%) și sustenabilitatea financiară (10%). Dacă printre indicatorii luați în considerare la evaluarea predării se regăsesc număr de cadre didactice pe număr de studenți, număr de cadre didactice pe absolvenți ai ciclului de licență, numărul de teze de doctorat susținute pe numărul de cadre didactice etc., în ceea ce privește activitatea de cercetare, RUR World University Rankings se bazează pe indicatori scientometrici rezultați din Web of Science Core Collection’s, Clarivate Analytics, printre care număr de citări pe număr cadre didactice și număr de lucrări pe număr cadre didactice.

Diversitatea internațională este cuantificată prin gradul de implicare a universității în procesul educațional și științific global, în timp ce sustenabilitatea financiară reflectă capacitatea financiară a universității de a oferi educație și cercetare de calitate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marius

Acum 1 lună

Asta e motiv de lauda? Locul 921 din 1032. Chiar deasupra ULBS (apropo, au greșit numele in clasament) sunt 2 universitati din Irak. Adevărul e că e o fabrică de diplome, dai banu' și ai luat foaia. Educație mai puțin, spre deloc. Toate universitățile importante sunt in vest. Nici măcar Politehnica din București sau Babeș Bolyai nu apar in top 500, și nu doar in clasament acestei publicații, ci in niciunul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus