Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

A început tăierea unor sălcii de pe malul Cibinului. Primăria anunța că alte 300 vor fi plantate

A început tăierea unor sălcii de pe malul Cibinului. Primăria anunța că alte 300 vor fi plantate

Aproximativ 30 este numărul sălciilor care urmează să fie tăiate de pe malul Cibinului, pentru a face loc unei piste de biciclete în care sunt investiți șapte milioane de euro.

În cursul zilei de miercuri au fost tăiate primele cinci sălcii, în zona podului peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. ”Cam 30 de sălcii vor fi tăiate. Dar e complicată procedura, deoarece lemnul este al celor de la Apele Române, ei ar trebui să vină să și-l ia, e nevoie și de implicarea Direcției Silvice, asta e”, arătau muncitorii care lucrau miercuri dimineața.

Sălciile sunt tăiate pentru a face loc proiectului de amenajare a unei piste de biciclete cu o lungime de 3,4 km și cu numeroase amenajări conexe (de la bănci și iluminat, la poduri suspendate peste apă sau un pod circular deasupra confluenței dintre Cibin și Roscbach). 

O parte din sălciile tăiate sunt bolnave

Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că proiectul a fost astfel gândit încât să fie ”minim invaziv”. ”Soluția propusă a urmărit să abordeze râul ca pe un coridor verde, prin crearea relației dintre natural și antropic, prezentă în apropierea râului. Astfel, pentru protejarea biodiversității  a fost realizat și un proiect de  specialitate de amenajare peisagistică, fiind prevăzută plantarea a peste 300 de sălcii pe cursul râului pentru a păstra identitatea actuală de «coridor al sălciilor», dar și vegetație joasă specifică”, reacționau reprezentanții Primăriei zilele trecute.

Citește și Primăria respinge criticile referitoare la betoanele Cibinului: este prevăzută plantarea a peste 300 de sălcii

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Ion Iliescu

Acum 1 an

Asa au spus si despre betonarile cartierelor. Spatiu verde, acordul garda de mediu, povesti frumoase. Au pus 3 copacei de jumate de metru in tot cartierul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

zi și în care cartier, să nu zică lumea că ești ipocrit și postezi la comandă
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

Sibiul verde, asta inseamna sa tai copaci de zeci de ani si apoi vopsesti pista de biciclete in verde si o treci la spatii verzi! Uite asa dau cifrele bine. Betoane si betoane iar peste cativa ani ne vom coace in oras.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

tov. trifu cum ar fi făcut amenajari printre sălcii, pesedache?
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Iti sta mintea in loc , cum plm sa tai copaci pentru o solutie ecologica?! Le planteaza la fel de inalte ca cele taiate, sau cum? Nu mai bine daramau fabricile de pe malul Cibinului? Cu bani europeni, cu ce stiau ei, nu conteaza. Ei taie copaci! Bai frate, votez cu pesedeu', sa fiu al naibii!
Raspunde

Ganz

Acum 1 an

PMS a tăiat sute de arbori viguroși în Sibiu și a plantat 3 tufe în schimb. Acum publica o poză cu o salcie putredă, vai de mama lui de argument. Ura împotriva spațiului verde s-a moștenit de la Yohaniss, la fel ca baba, minciuna și lipsa de viziune.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

La Sibiu se strica locurile faine ca cica sa se faca mai faine, da' alea urate raman la fel.
Raspunde

Iris

Acum 1 an

Inconstiență și prostie maximă. Acele sălcii sunt o protecție împotriva surselor de poluare iar voi cei din primărie turnați betoane . Pe strada Malului circulă zilnic mii de mașini iar poluarea este foarte mare. Distrugeți spațiile verzi și le înlocuiți cu betoane .A construi piste pentru biciclete nu înseamna a distruge spațiile verzi !!
Raspunde

Der Konig

Acum 1 an

Actuala conducere a primăriei, în frunte cu Fodor, va rămâne pentru totdeauna în istorie ca cea mai prăpădită, incompetentă și dușman a tot ce înseamnă verde! Sper din tot sufletul ca ciuma saxonă să meargă la coșul de gunoi al istoriei, unde îi e locul!
Raspunde

K2

Acum 1 an

Chiar ne meritam soarta ... cum sa tai pomi vigurosi sanatosi si sa pui in loc betoane? ... cit de nociv ooti sa gindesti... un riu ... un piriu supravietuieste prin vegetatia din apropriere .. care-l protejeaza...mai vorbeam de castori... care se intorsesera pe riuri ... si acum.... o sa murim ca brostele puse la fiert!
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

”Soluția propusă a urmărit să abordeze râul ca pe un coridor verde, prin crearea relației dintre natural și antropic". Expresie folosita intr-un nou episod dintr-un Serial SF prost, cu buget enorm, dar cu rezultat catastrofal. Actorii - functionarii din Primaria Sibiu, figuranti cetatenii iar Regizor Frau Fodor.
Raspunde

1

Acum 1 an

Pai vin corporatistii cu imobiliarele pe Cibin, aia de se dau mari smecheri, dar construiesc si cumpara pe banii altora, pe fonduri UE, pe lobby pe la usr-isti, pe servicii, pe usi deschise cu capul, pe pretenii ... Bah, tineti minte, NIMIC NU LUATI CU VOI !!! Sa tineti minte, cate zile veti avea !!!
Raspunde

Sibian Neimbecil

Acum 1 an

Bai sibieni, votati ciuma saseasca si ciuma galbena pana va arata orasul ca Mariupol!!!
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

O sa urmarim "indeaproape si cu ingrijorare" cum si unde se vor planta cei 300 de arbori mentionati de primarie...si pun accent pe arbori pentru ca daca imi planteaza 10-20 de boscheti in locul arborilor seculari, nu se pune. Cosul de gunoi al istoriei va asteapta!
Raspunde

Ela Popescu

Acum 1 an

Taie copaci intr-o veselie, mizerabilele creiere de bibilici din primarie nu se gandesc decat cum sa ne faca viata mai amara, cum sa nu ne mai bucurat de un colt superb, cimenturi e cuvantul de ordine. Parcului din Terezian i-au taiat copacii si au trasat aleile (care evident se vor cimenta) de o latime imensa, au distrus toate gardurile verzi (odata superbe) si practic o sa fie un alt loc cu ciment unde NIMENI nu va rezista vara, (a disparut umbra racoroasa) Intre blocuri au ras tot ce au apucat, ca sa faca parcari, pentru "masini private care nu platesc impozite la Sibiu!". Ne-au cimentat curtile dintre blocuri ca sa faca loc "musafirilor nedoriti". Sa-si parcheze masinile unde platesc impozitul! E plin de masini din afara judetului si din afara orasului. Si noi acum avem parcare la 1 m de geam. Unde inainte erau flori, copaci si tufe care protejau intimitatea celor de la parter, acum e mizerie, curiosi care studiaza interiorul apartamentelor, praf si gaze de esapament, basca galagie si lumini deranjante noaptea. Totul din banii contribuabilului ! Se darama "Palatul Terezian" (parca asa se numeste) si noi taiem copaci, distrugem zona verde, cimentam.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus