Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

Au fost turnate primele betoane pe malul Cibinului. Proiectul, dat exemplu negativ la nivel național | Foto și video

Au fost turnate primele betoane pe malul Cibinului. Proiectul, dat exemplu negativ la nivel național | Foto și video

Lucrările de șapte milioane de euro pentru amenajarea unei piste de biciclete de 3,4 km pe malul Cibinului au început de mai bine de o lună. Perioadă în care a fost creat primul zid subteran cu o adâncime de șase metri și au fost turnate primele betoane din cei peste 4.000 de mc prevăzuți de proiect. Elemente care, în opinia președintelui Ordinului Arhitecților din România, vor duce la un eșec în protejarea ecosistemului râului pe care a fost construit orașul.

Șantierul de amenajare a noii piste de biciclete a Sibiului a început din capătul dinspre cartierul Gușterița al proiectului. Adică din dreptul intersecției străzii Viitorului cu străzile Crișului și Mureșului. Până la confluența dintre Cibin și pârâul Rosbach (tronson cu o lungime de aproximativ un km) au fost efectuate săpături și au fost bătute palplanșe (elemente de metal cu rol de sprijinire a pământului) până la o adâncime de șase metri.

Pe capetele rămase la suprafață al acestor palplanșe au început să fie turnate betoane. O parte din cei 4.049 de mc de betoane care urmează să fie turnate în și pe malurile Cibinului în cadrul acestui proiect. Pentru a avea o imagine a acestei cantități, trebuie spus că pentru a transporta o asemenea cantitate de beton este nevoie de peste 730 de auto-betoniere de mare capacitate.

Săpături pentru amenajarea unor ziduri de sprijin au început și în zona noului magazin Lidl de pe strada Rusciorului. Iar pe strada Cibinului, între podul de piatră Maria Tereza și podul care leagă Târgu Fânului de Rusciuorului, a fost amenajat de asemenea tronsonul pe care de anul viitor ar urma să circule bicicliștii.

Lucrările au termen de finalizare luna februarie a anului viitor. Au fost încredințate unei asocieri condusă de societatea sibiană de construcții Con-A SRL pentru suma de 34,7 milioane de lei. Lucrările sunt realizate pe baza unui proiect realizat de FIP Consulting SRL, din București, în cadrul unui contract în valoare de 781.000 de lei (sumele includ și TVA). 

Un proiect pe care sibienii îl vor regreta

Proiectul de amenajare a unei piste de biciclete pe malurile Cibinului a fost subiect de discuție în cadrul primei zile a conferinței ”Ape pentru comunități durabile”. Este vorba de una dintre cele mai mari evenimente din țara noastră dedicate protejării apelor, organizat la Biblioteca Națională a României. Printre organizatorii acestei conferințe este și Asociația Dala (cea care se luptă să oprească betonarea a trei râuri de munte din județul Sibiu, detalii aici).

Conferința a reunit oameni din administrația locală din întreaga țară, specialiști din Guvern, ai Administrației Prezidențiale, numeroși arhitecți, urbaniști și peisagiști și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, cu preocupări în acest domeniu.

Printre organizatorii acestui eveniment a fost și Ordinul Arhitecților din România. Din partea căruia, președintele Alexandru Găvozdea a îndemnat autoritățile locale să apeleze la concursuri de soluții internaționale pentru proiectele de interes public. Exemplu de bune practici a fost dată Primăria Cluj-Napoca, unde ”au început să fie scoase proiecte la concurs pe bandă rulantă, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru probleme, de cele mai multe ori, unice”.

Arhitectul Alexandru Găvozdea, președintele OAR, a descris mai apoi, ce se petrece la Sibiu. ”Nu vreau să închei pe un ton negativ, dar pe un ton de avertizare. Eu sunt din Sibiu și trebuie să recunosc că am eșuat din a convinge administrația locală din orașul meu natal să facă același lucru pentru amenajarea malurilor râului Cibin, care este râul pe care a fost construit orașul Sibiu. Deja este în execuție un proiect de amenajare a unei piste de biciclete. Suntem cu toți fericiți, nu?, când auzim de chestia asta, de amenajarea unei piste de biciclete. E pe fonduri europene, sunt foarte mulți bani, nu e o sarcină pe bugetul local, suntem cu toții fericiți că se întâmplă lucrul acesta. Din păcate, pista de biciclete se construiește în albia cvasi-râului, practic pe mal, la jumătate de metru de luciul de apă când nu e umflat râul, cu costul unor pereți de sprijin din beton de doi-trei metri înălțime, care fac ca toată această intervenție într-un râu care, de bine de rău, nu era prea agresat cu betoane să fie puțin anacronică”, a vorbit în fața audienței Alexandru Găvozdea.

El a descris și modul în care reprezentanții autorităților sibiene au respins varianta organizării unui concurs de soluții pentru crearea unei piste de biciclete. Acest proiect a devenit parte a strategiilor asumate de Primăria Sibiu de la începutul anului 2017, când a fost adoptat Planul de mobilitate urbană durabilă, pe baza căruia Primăria urmărea să atragă fonduri europene nerambursabile.

”Pentru mine, acesta este un semnal că am eșuat, deși am fost acolo la prima discuție când se punea problema. «Alex, s-ar putea să facem rost de bani să facem această amenajare pe malul Cibinului». «Splendid, să facem un concurs de soluții». «Cât durează? A, nu prea avem timp de chestia asta. Dar, hai că facem noi rost de finanțare și facem proiectul acesta». «Ok, vă pun la dispoziție niște oameni cu care să vă consultați de la bun început, fără niciun fel de costuri, fără piedici, doar ca să ne asigurăm că merge proiectul cu bine mai departe». «Ne descurcăm, facem și noi»”, a descris președintele OAR modul în care au decurs primele discuții despre proiectul de amenajare a malurilor Cibinului.

El a arătat și cum acest proiect va afecta pe termen lung și ireversibil serviciile naturale pe care, în mod gratuit, Cibinul le oferea până acum. ”Din păcate, proiectul a fost făcut - fără niciun reproș adus meseriei, Doamne, ferește! – de ingineri de drumuri, care, bineînțeles că nu se pricep la lucrul acesta. Și au făcut ceea ce se pricep ei să facă: să reazeme pământul cu pereți de beton și să proiecteze straturile suport pentru pista de biciclete din pavaj, asfalt și așa mai departe. Și să pună o balustradă de metal să nu cadă lumea în râu cu bicicleta. Cam acesta este proiectul și, din păcate, asta se întâmplă atunci când chiar dacă există bani, chiar dacă există intenție și o reușită de a atrage fonduri, dacă nu sunt implicați specialiștii, calitatea – din păcate – lipsește cu desăvârșire. Cea mai mare nenorocire mi se pare că aceste lucruri nu vor putea fi demontate peste doi ani, când ne vom da seama de gravitatea situației. Costurile pentru ecosistem, pentru râu, pentru comunitate și așa mai departe vor fi, evident, foarte mari”, a avertizat Alexandru Găvozdea.

El a îndemnat pe cei prezenți, în special pe primari și angajații administrațiilor locale, să apeleze la experți. ”Încă o dată, fac apel, implicați în acest gen de proiecte oameni competenți. Există deja suficientă expertiză în România. Sunt arhitecți, urbaniști și peisagiști specializați pe rețeaua verde-albastră”.

Puteți urmări intervenția lui Alexandru Găvozdea în înregistrarea de mai jos, de la minutul 1:06:24

Intențiile erau bune

Pista de biciclete proiectată pe malurile Cibinului a fost cerută de către funcționarii Primăriei Sibiu să aibă minimul prevăzut de lege: un metru pe sens. Solicitarea a fost făcută tocmai pentru a proteja cadrul natural, pentru ca proiectul să fie ”cât mai puțin invaziv pentru zona verde”, după cum arătau subordonații primarului Astrid Fodor într-un răspuns transmis Turnul Sfatului (detalii aici: Pista de biciclete de zece mil. de euro a Sibiului: de ce doar 2 metri lățime și pe unde merg pietonii, în lipsa trotuarelor)

Cu toate acestea, proiectul la care s-a ajuns va duce inclusiv la reprofilarea albiei. Pe anumite porțiuni pista de biciclete va fi construită ”sub cota nivelului excepțional al apelor aferentă debitului cu probabilitatea de depășire de 20%. Astfel, sunt necesare lucrări de stabilizare a pistei și de reprofilare a albiei râului”. 

Toate aceste lucrări presupun turnarea unor cantități relativ importante de betoane. Din listele de cantități rezultă că, pentru amenajarea malurilor Cibinului pe porțiunea de 3,5 km, vor trebui turnați peste 4.000 de mc de beton (având în vedere că o betonieră are o capacitate de 5,5 mc, este nevoie de peste 730 de betoniere pline).

 

Unde vor fi folosiți 4.049 de mc de beton

Sursa: listele de cantități din documentația de atribuire

Relocare utilități – 24 de mc

Piste pentru biciclete, fundații – 921 de mc

Trotuare – 72 de mc

Guri de scurgere și rigole – 187 de mc

Lucrări de siguranța a circulației (ziduri de sprijin, egalizări pante) - 342

Lucrări pentru protecția albiei Cibinului -  1.070 de mc

Lucrări de sprijinire – 618 de mc

Betoane pentru pasarele – 756 de mc

Relocare utilități, electrice etc – 59 de mc

Citește și 10.000.000 de euro, 3,5 km de pistă de 2 m, pod circular și peste 4.000 de mc de beton: licitație pentru malurile Cibinului

La câteva zile de la publicarea acestui articol, Primăria Sibiu a publicat pe Facebook o reacție. Puteți citi mai multe aici: Primăria respinge criticile referitoare la betoanele Cibinului: este prevăzută plantarea a peste 300 de sălcii

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

31 comentarii

Hjj

Acum 3 luni

Doamne ce ratati
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 luni

Poate inca mai e timp sa se opreasca, pe tronsonul alba-iulia-podul de piatra
Raspunde

BON

Acum 3 luni

@Kukuruku - Să se oprească n-aş crede că-i nevoie, dar să consulte nişte specialişti adevăraţi şi să refacă proiectul este foarte important!!!
Raspunde

BON

Acum 3 luni

@ Panea Banea - Ai dreptate privind legătura cu str. Sforii, dar cine să gândească în Primărie?
Raspunde

BON

Acum 3 luni

@Kukuruku - Să se oprească n-aş crede că-i nevoie, dar să consulte nişte specialişti adevăraţi şi să refacă proiectul este foarte important!!!
Raspunde

BON

Acum 3 luni

@ Panea Banea - Ai dreptate privind legătura cu str. Sforii, dar cine să gândească în Primărie?
Raspunde

Porfir Radauteanu

Acum 3 luni

Nutria loveste din nou! Votati FDGR pt transparenta si competenta. Ah, scuze! NU votati FDGR, era corect
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 3 luni

păi și să vă votăm pe ciuma roșie să furați? n-ai să vezi
Raspunde

Next

Acum 3 luni

Sper ca urmatoarea administratie a Sibiului, dupa urmatoarele alegeri, nu numai sa dea de pamant cu cei care si-au batut joc de oras intr-un mod mafiot dar si sa recupereze de la acei functionari publici care au uns rotitele necesare, banii publici aruncati aiurea...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 3 luni

va fi cam aceeași administrație
Raspunde

Gheorghe

Acum 3 luni

numai mie mi se pare ca de cand nu i sa aprobat constructia din centru a dlui arhitect, acesta a iesit la atac? pana acum nu stiam mai nimic de el acuma la toate proiectele primariei iese si zice ca nu e bine.
Raspunde

Popa

Acum 3 luni

Se cere de primar, pregătește terenul pentru o candidatura
Raspunde

VP

Acum 3 luni

Intentia si ideea sunt chiar ok, problema este proiectarea care se face, asa cum ne-am abisnuit, de catre neprofesionisti. Faptul ca un personaj ca Ioana Udrea, arhitectul sef al Sibiului, mai este pe functie, spune tot despre cum se conduce Primaria Sibiu. Doamna Fodor! Pentru binele Sibiului da-ti-va demisia. Inca doi ani e mult.****

Raspunde

Mihai

Acum 3 luni

Spalare de bani in folosul constructorului.
Raspunde

Ada

Acum 3 luni

Și mediul de ce a dat aviz? Ce face instituția asta, pentru ce există? E clar un proiect prost gândit, in Sibiu vedem numai betoane, respiram beton.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 3 luni

și din ce ai fi vrut să facă pista, din crengi? ți s-a comandat și ție un comentariu, și n-ai stat să gândești
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Flo

Acum 3 luni

Eu am incredere ca daca lucreaza Cona o sa iasa ceva de calitate, chiar daca proiectul e prost scris. O sa-l adapteze ei cumva.
Raspunde

Arhitacticianu

Acum 3 luni

Miroase de la o posta a razbunare personala. D-nul arhitect nu aduce nici un argument solid decat gargara fara substanta gen "e putin anacronica" sau "costurile pentru ecosistem, pentru râu, pentru comunitate ... vor fi, foarte mari" fara sa ne spuna si de ce? Sau sa ne spuna si ce ar face diferit specialistii dumnealui. Cat despre participarea firmelor prestigioase straine la licitatiile primariei, cine-i opreste sa participe?
Raspunde

Pleurotus

Acum 3 luni

Eu totuși tot nu am înțeles care sunt efectele nocive. Că se toarnă mult beton sau care-i faza?
Raspunde

Puiu Bercea

Acum 3 luni

Sper ca în final amenajarea Cibinului să se asemene cu Faleza Bega din Timișoara.
Raspunde

Unsibian

Acum 3 luni

E multa politică la mijloc și fiecare cu dreptatea lui din păcate, însă motto-ul general pare să fie același: dacă nu se face că de ce nu se face, dacă se face că de ce se face.
Raspunde

Marcu

Acum 3 luni

Sa facem un protest?
Raspunde

Mm

Acum 3 luni

Arhitectul cu vrăjeala aleargă după funcție și nu-i pasă de ecosistem. Se putea stabiliza pista de biciclete cu piloți din lemn, apoi pavaje, care se mai pot desface (acum doar cu bomba atomică), fără să se taie vegetația. Prea târziu pentru o zona verde superba care traversează Sibiul. Peste 10 ani vor face blocuri pe ambele maluri. Proiecte Găvozdea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 3 luni

ai făcut un calcul de rezistență, cam ce dimensiuni ar trebui să aibă piloții de lemn, să țină pereți de pământ de 6 metri înălțime? ni-l arăți și nouă?
Raspunde

Mister

Acum 3 luni

Daca se face de ce se face daca nu se face de ce nu se face? Eu cred ca e bine ca se face....ca de ce se face asa sunt detalii care nu au rost ....ma gandesc la utilitate. Nu cred ca va ajunge Sibiul un fel de Venetia sau Paris cu ajutorul acestui proiect oricine l-ar fi proiectat.
Raspunde

Dan

Acum 3 luni

aroganta fodor si arogantii fdgr nu intreaba si nu discuta cu nimeni. Ei stiu cel mai bine totul si decid de capul lor fara sa le asculte sau sa le pese de alte pareri (fie ca e o pista de 5000m3 beton, fie drumuri noi in camp de doar 7m latime, fie de statui de fer ale asupritorilor de romani puse in p-ta mare ca asa a vrut sefu si clica lui)
Raspunde

Chibrit

Acum 3 luni

cap de burduf
Raspunde

Carmen

Acum 3 luni

Alta investitie păguboasă.Ce aveti fratilor cu bietul rau?Ati facut alei pe care nu circula nimeni,acum faceti piste pt biciclete dar pe care sunt convinsa că nu va circula nimeni,pentru ca nu e o zona buna pentru promenadă.Mai întrebați si oamenii ce părere au.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

FAVORIT

Acum 3 luni

Este o inițiativă foarte buna ! Nu fiți cârcotași ! "Decât să bârfești și să spurci, Mai bine muncește... ca să urci !"
Raspunde

Comploteaza

Acum 3 luni

Se știe și se vede din spațiu că Primăria Sibiu e varză, că Astrid Fodor e prea in vârstă pentru funcția de Primar, că Consiliul Local, cu mici excepții, e inexistent,etc.; totuși, acest proiect, dacă va fi bine executat, e chiar ok, nu trebuie să fim carcotași doar de dragul de-a fi Gică Contra. P.S. Argumentele contra sunt de-a dreptul lipsite de substantă, nu arată absolut nimic ce-ar putea fi greșit. Cârcotașii se fac că nu văd motivația investiției care, printre altele, explică că respectiva alee se adresează și celor care folosesc patine cu rotile, trotinete, etc. Oare cum ar putea circula pe pietriș?
Raspunde

Aa

Acum 3 luni

Daca s-ar putea sa nu se mai faca nimic in oras doar blocuri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus