Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cel mai mare proiect de mobilități câștigat în istoria ULBS

Cel mai mare proiect de mobilități câștigat în istoria ULBS

Conducerea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a anunțat miercuri că Direcția de Internaționalizare tocmai a câștigat cel mai mare proiect de mobilități din istoria universității sibiene.

Anunțul vine după ce Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a dat publicității rezultatele competiției anuale de proiecte de mobilitate între țările programului Erasmus+.

”Proiectul depus în competiție de către Direcția de Internaționalizare a ULBS, condusă de dr. Delia Ștefenel și dr. Anca Șerban a reușit să obțină în acest an suma de 1.551.775€, reprezentând astfel cel mai mare proiect de mobilități câștigat în istoria ULBS”, au transmis oficialii ULBS.

Prin suma aprobată, ULBS s-a clasat la nivel național pe locul 7 din 72 de instituții participante, reușind să surclaseze chiar și instituții de învățământ superior având un număr dublu de studenți și/sau de cadre didactice.

În comparație cu suma atrasă în anul precedent(1.163.325€), suma obținută în acest an de către ULBS marchează o creștere de peste 33%.

”Creșterea se explică atât prin performanța recentă a instituției, cât și prin afiliereaei la Alianța Universitară FORTHEM, întrucât una dintre direcțiile strategice ale programului Erasmus+ (atât la nivel internațional, cât și național) o reprezintă încurajarea dezvoltării Universităților Europene. Această reușită confirmă parcursul ascendent al ULBS în domeniul internaționalizării, în condițiile în care universitatea sibiană s-a clasat pe locul 1 la nivel național în cadrul competiției Parteneriate pentru Cooperare desfășurate la sfârșitul anului 2021”, mai spun oficialii ULB Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus