Miercuri,
06.07.2022
Ploi Usoare
Acum
17°C

Cel mai mare proiect de mobilități câștigat în istoria ULBS

Cel mai mare proiect de mobilități câștigat în istoria ULBS

Conducerea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a anunțat miercuri că Direcția de Internaționalizare tocmai a câștigat cel mai mare proiect de mobilități din istoria universității sibiene.

Anunțul vine după ce Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a dat publicității rezultatele competiției anuale de proiecte de mobilitate între țările programului Erasmus+.

”Proiectul depus în competiție de către Direcția de Internaționalizare a ULBS, condusă de dr. Delia Ștefenel și dr. Anca Șerban a reușit să obțină în acest an suma de 1.551.775€, reprezentând astfel cel mai mare proiect de mobilități câștigat în istoria ULBS”, au transmis oficialii ULBS.

Prin suma aprobată, ULBS s-a clasat la nivel național pe locul 7 din 72 de instituții participante, reușind să surclaseze chiar și instituții de învățământ superior având un număr dublu de studenți și/sau de cadre didactice.

În comparație cu suma atrasă în anul precedent(1.163.325€), suma obținută în acest an de către ULBS marchează o creștere de peste 33%.

”Creșterea se explică atât prin performanța recentă a instituției, cât și prin afiliereaei la Alianța Universitară FORTHEM, întrucât una dintre direcțiile strategice ale programului Erasmus+ (atât la nivel internațional, cât și național) o reprezintă încurajarea dezvoltării Universităților Europene. Această reușită confirmă parcursul ascendent al ULBS în domeniul internaționalizării, în condițiile în care universitatea sibiană s-a clasat pe locul 1 la nivel național în cadrul competiției Parteneriate pentru Cooperare desfășurate la sfârșitul anului 2021”, mai spun oficialii ULB Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus