Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Consultații gratuite ale alunițelor în Sibiu. Medic dermatolog: „Frecvența cancerelor de piele este în continua creștere”

Consultații gratuite ale alunițelor în Sibiu. Medic dermatolog: „Frecvența cancerelor de piele este în continua creștere”

Din luna mai și până în luna august se desfășoară și la Sibiu campania „Zilele Protecției Solare” în cadrul căreia sibienii au acces la consultații gratuite ale alunițelor. Campania se desfășoară în această perioadă și la nivel național, mulți medici dermatologi din țară implicându-se voluntar. Cei care doresc astfel de consultații o pot face la medicii din Sibiu implicați în campanie, făcând o programare în prealabil. Pe site-ul www.protecțiasolară.ro sunt toate detaliile cu unitățile medicale și medicii care oferă aceste servicii gratuite.

Medicul dermatolog Maria Rotaru, șefa secției de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean Sibiu a vorbit pentru Turnul Sfatului de importanța acestei campanii și despre cum pot proceda sibienii pentru a avea parte de consultații gratuite ale alunițelor.

Maria Rotaru

„Campania „Zilele Protecției Solare” reprezintă o campanie de educare și creștere a gradului de conștientizare cu privire la riscurile expunerii la radiațiile UV asupra pielii noastre și importanța utilizării protecției solare pentru a evita aceste efecte negative precum foto îmbătrânirea prematură a pielii, petele pigmentare sau chiar cancerul de piele de tip melanom. De asemenea, campania presupune și oferirea accesului gratuit la consultații ale alunițelor, la medici dermatologi din întreaga țară implicați voluntar”, spune prof. univ. dr. Maria Rotaru.  

Această campanie se desfășoară de 12 ani, timp în care s-a oferit accesul la consultații gratuite pentru mai bine de 25.000 de mii de oameni din peste 60 de orașe. Anul acesta, campania a început în luna mai, Luna Cancerului de piele și a conștientizării melanomului și se va desfășura până în luna August.

Cei care doresc să își evalueze gratuit alunițele la medicul dermatolog, pot intra pe site-ul www.protectiasolara.ro pentru a găsi cel mai apropiat medic dermatolog implicat voluntar în campanie și a programa o consultație la acesta.

Toți medicii dermatologi din Sibiu care doresc sa se implice în Campanie „Zilele Protecției Solare” anunță programările la un call center și stabilesc ziua și locația unde se vor oferi consultațiile.   

„Este foarte important ca fiecare persoana să-și examineze pielea periodic și în special alunițele având în vedere că frecvența cancerelor de piele este în continuă creștere, iar melanomul, care poate să apară prin modificări ale alunițelor este una din tumorile canceroase cele mai agresive. Diagnosticul precoce al acestor cancere de piele crește mult posibilitatea vindecării complete și reduce semnificativ complicațiile legate de fazele avansate ale acestor cancere, inclusiv cheltuielile financiare medicale și suferința pacienților”, spune dr. Maria Rotaru.

Prof. univ. dr. Maria Rotaru este șefa secției de Dermatologie în cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu și șefa Disciplinei Dermatologie din Cadrul facultății de Medicină, din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Sursa foto principală: depositphotos.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus