Miercuri,
06.07.2022
Ploi Usoare
Acum
17°C

Sibiul, cel mai prietenos oraș cu vegetarienii - un sfert din restaurante au opțiuni pentru cei care nu consumă carne

Sibiul, cel mai prietenos oraș cu vegetarienii - un sfert din restaurante au opțiuni pentru cei care nu consumă carne

Sibiul este pe primul loc din țară în ceea ce privește numărul de restaurante cu opțiuni vegetariene, raportate la populație, arată un studiu publicat de bookingham.ro. La modul general însă, orașul nostru este detronat de Cluj-Napoca, iar Bucureștiul se află pe locul 3.

Datele culese de bookingham.ro arată că Transilvania e cea mai populară regiune din România pentru vegani și vegetarieni. Cluj-Napoca se situează pe primul loc, cu un scor de 81.86, urmat de Sibiu pe locul doi, cu un scor de 65.90 și de București care are scorul de 63,97.

„Uitându-ne strict la numărul de restaurante cu opțiuni vegetariene, raportate la populație, se observă că Sibiul e pe locul întâi. Aproape un sfert dintre localurile orașului transilvănean au și opțiuni pentru vegetarieni (54, dintr-un total de 228)”, se arată în studiul citat.

Când vine vorba de veganism, Cluj-Napoca e orașul cu cele mai multe restaurante, raportate la numărul de locuitori, care oferă astfel de opțiuni (18.28). Pe locul al doilea, se află Brașovul (17.74), pe locul al treilea se află Sibiul (16.21), urmat de București (10.73) și Alba-Iulia (9.38).

Întregul studiu poate fi consultat AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

New Caracal

Acum 1 lună

Primul pe tara, al doilea pe judet !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus