Joi,
07.12.2023
Parțial Noros
Acum
2°C

E de mers la Jar și Bere. Dar nu pentru mici

E de mers la Jar și Bere. Dar nu pentru mici

Pentru vizita la Jar și Bere aveam inițial în plan un grup mult mai mare, dar într-un final am ajuns doar patru, suficienți pentru o părere documentată despre o terasă ce s-ar putea să fie plină ochi la vară. Am descoperit-o de curând, pe strada Luptei, lângă Carul cu Flori și, primul lucru, am googălit-o.

Meniul de pe site suna foarte apetisant, parcă special pregătit pentru o finală de Champions League văzută ca la carte. Mozarella sticks, Jalapeno Poppers, platou cu 5 mici la 15 lei, pizza, buckets-uri de pui, tot ce-ți dorește suflețelul dacă vrei să ieși cu băieții în oraș la meci.

Recenziile pe Google, nu chiar ce trebuie, vreo doi se plângeau că micii sunt nefăcuți, unul de „prețurile de centru”, alții lăudau cârnăciorii afumați.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne-am așezat toți patru la masă în jur de ora 16.00 și aproape toate mesele erau pline. E o terasă faină, de cartier, îi prevăd un viitor strălucit peste vară și, dacă încălzesc pavilionul, și la mondialul din iarnă. E un loc perfect de băut niște beri și ciugulit niște mici.

Am primit imediat și meniul, dar nu prea semăna cu cel de pe site. Pe lângă sfânta treime mici-ceafă-cotlet la grătar, meniul mai avea vreo cinci șase preparate mediteraneene, după descriere păreau cu influențe turcești. A, și nici vorbă de cei 5 mici la 15 lei, era 5 lei micul și se vindea doar la bucată, ca țigările pe vremuri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Am luat din secțiunea de grătar cârnăciorii lăudați, un piept de pui și o ceafă, insoțite de cartofi chips cu brânză și pătrunjel precum și 4 mici cu o salată de varză. O halbă de bere și două limonade pe lângă, ca să curgă cât mai bine pe gâtlej.

Dacă mergeți în grup de 4 așezați-vă la masa de șase dacă vreți să mâncați toți, ca am jucat Tetris vreo două minute până am reușit să punem toate farfuriile pe masă.

Să le luăm pe rând. Cârnăciorii, exact cum zice internautul nostru de servici, absolut delicioși. Afumați, bine prăjiți, cu un picuț de muștar și-un chips, s-a mâncat tot de pe farfurie.

Ceafa, locul II, e o ceafă afumată făcută pe grătar și surprinzător de fragedă. Aceeași poveste și cu pieptul de pui. Deși mai peste tot vine cam uscat, pieptul de pui la grătar e foarte bun. S-a consumat 80% din porție doar pentru că felia e pui era impresionant de mare.

Pe când de bune au fost cele mai de sus, pe atât de ratați au fost micii. Din cei patru, unul singur a fost mâncabil în totalitate, ceilalți trei aveau mijlocul nefăcut. Poate dacă în loc de muștar să fi pus un mousse de Dicarbocalm să-i fi putut mânca complet. Și, păcat, că la gust sunt buni, chiar dacă îi mânânci cu ochii închiși.

Dar n-am lăsat micii să ne strice impresia generală, care a fost una bună. Dacă se rezolvă problema micilor e de revenit pe vară aici. Toată daravela a costat 170 de lei, 40 și-un pic de lei nu pare mult. Puteam să mai băgăm 2-3 beri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 6414

Comentarii

8 comentarii

Pofticiosul

Acum 1 an

Hmm... Mancare de birt... Cam scump, totusi...

Raspunde

A

Acum 1 an

mici cu varza? :))))))))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sparrow

Acum 1 an

Eu mānânc piure de cartofi cu pâine, iar tata bea lapte cu o farfurie de murāturi alāturi. Varietatea desfata !
Raspunde

Flo

Acum 1 an

Micii prăjiți pe exterior și aproape cruzi la interior sunt pentru cunoscători.
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Am fost acolo... era mai ok localul cand se servea pizaa. Au rearanjat localul sec, cu mult beton. Meniul este unul slabut, nu sunt multe sortimente de bere. Ar fi mers mai multe beri "autohtone"...
Raspunde

Vasile

Acum 1 an

Asta habar n-are cum tre sa fie micii.
Raspunde

Master chef

Acum 1 an

Niste mici de Conti... de la K..., pregatiti in Drycooker ar fi fost mai gustosi si mai ieftini. Pofta mare!
Raspunde

???

Acum 1 an

Buni au fost micii de la K....!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus