Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
24°C

Proiectele maratonului: rășinărenii strâng produse de igienă și îmbrăcăminte pentru nou-născuții ucraineni și mamele lor

Proiectele maratonului: rășinărenii strâng produse de igienă și îmbrăcăminte pentru nou-născuții ucraineni și mamele lor

„Din inima Rășinariului pentru copiii războiului” este proiectul prin care comuna își propune să ajute viitoare mame sau proaspete mămici din Ucraina, precum și pe bebelușii acestora, anul acesta, la Maratonul Internațional Sibiu.

Proiectul propus are o valoare de 10.000 de lei și constă în achiziționarea de produse de igienă (scutece, absorbante, creme), precum și îmbrăcăminte pentru nou născuți, astfel încât „să simtă, fie și prin aceste daruri, că nu sunt singuri, că nu sunt abandonați, că vor fi bine”, spun inițiatorii proiectului – asociația Rășinari confluențe europene. Scopul nostru este acela de a întinde o mână de ajutor mamelor și micuților care își încep drumul în viață cu nesiguranță, într-o lume în care războiul a apărut fără ca nimeni să și-l dorească.

Beneficiarii direcți vor fi între 30 și 50 de mame/viitoare mame din Ucraina și bebelușii lor. Ele nu vor fi alocate doar în Sibiu, ci vor merge oriunde în țară este nevoie. Proiectul va fi pus în aplicare de 20 de voluntari rășinăreni, iar produsele cumpărate cu banii strânși la Maratonul Internațional Sibiu vor ajunge, cel mai probabil, în septembrie la destinație.

Despre Asociația ”Rășinari confluențe europene”

Această asociație realizează, de 18 ani, proiecte cu și pentru tineri din localitate, scopul lor fiind crearea de legături durabile între tinerii rășinăreni și tineri din alte țări europene, precum și dezvoltarea abilităților de comunicare ale acestora. De asemenea, prin proiectele asociației se dorește promovarea comorilor culturale și naturale ale Rășinariului. De-a lungul timpului, asociaţia şi-a făcut simţită prezenţa atât la nivel local, cât şi dincolo de graniţele comunei, prin organizarea de evenimente menite să favorizeze consolidarea de legături de prietenie, să ofere şansa participării la proiecte comune, având ca scop dezvoltarea socio-eco-culturală a zonei.

Implicarea tinerilor în proiecte prin intermediul cărora să sprijine alți tineri sau copii aflați în dificultate este unul dintre obiectivele principale ale asociației. În contextul actual, Asociația ”Rășinari confluențe europene”, în parteneriat cu Primăria Comunei Rășinari își dorește să sprijine material tinerele mame și bebelușii ucraineni.

Dacă doriți să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus