Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Prima mea experiență la Lacul lui Binder: am testat apa cu caiacul

Prima mea experiență la Lacul lui Binder: am testat apa cu caiacul

Lacul lui Binder se va deschide oficial zilele următoare, însă am avut astăzi ocazia să mă bucur de câteva dintre facilitățile complexului.

Liniștea neașteptată care înconjoară zona și faptul că locul este plin de verdeață m-a făcut să mă simt ca într-o mică stațiune în mijlocul cartierului Țiglari. Ziua fierbinte de început de vară a făcut prima plimbare în noul spațiu de recreere al orașului cu atât mai plăcută și mi-aș fi dorit să pot să-mi petrec restul după-amiezii acolo.

Prezentarea a început cu zona de promenadă de pe care puteam observa în același timp și primele teste pe lac pentru wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding și canoe. Apropo de canoe, am putut și noi să dăm o tură pe lac și, contrar comentariilor care au planat asupra apei, pot să spun că dacă aș fi căzut în lac nu aș fi avut nicio problemă să înot în el. Pare foarte curat, iar asigurările municipalității că bilunar se verifică întocmai calitatea apei m-au liniștit cu atât mai mult.

Dar o să revenim la experiența cu canoe puțin mai încolo.

Un colț de natură în mijlocul urbei

Plimbarea pe zona de promenadă ne-a dus de jur-împrejurul lacului și deja mă puteam imagina la picnic în spațiul verde, pentru că, da, poți veni cu mâncare, ceva de băut și o păturică de acasă, îți alegi peticul de iarbă și poți să îți petreci ziua la soare, în mijlocul naturii, lângă lac.

La tot pasul am trecut pe lângă maci, arbuști, inclusiv patru arbori care au fost transplantați din zona de lucrări a stadionului, pe scurt, multe spații verzi, iar pe alocuri băncuțe mă invitau să iau un loc și să mă bucur de liniștea din jur. Deocamdată atenția îți poate fi destul de ușor distrasă de clădirile din jurul complexului și de zonele încă nemodernizate. Pe mine m-au scos din film de câteva ori, însă am intrat rapid înapoi în starea de concediu pe care mi-a dat-o lacul. În orice caz, în vreo doi ani se pare că spațiile din jur nu vor mai putea fi observate, pentru că pe garduri va crește vița japoneză plantată pe lângă ele, tocmai pentru a da și mai mult senzația unui colț de natură separat de restul lumii.

M-am plimbat cu o canoe pe lac

La finalul prezentării ni s-a propus, tuturor celor prezenți, să încercăm o experiență pe lac, la alegere. Neavând experiență cu niciuna dintre ele, am ales-o pe cea care am crezut că e cea mai sigură pentru mine – plimbarea cu canoe. Imediat mi s-a oferit o vestă de salvare, mi s-a explicat că trebuie să fie fixă pe corp și am fost îndrumată către vestiar, unde mi-am lăsat restul lucrurilor. Nu știu de ce mi-am imaginat că aș putea să intru în apă cu telefonul, pentru că oricum nu am avut destule mâini ca să vâslesc și să țin drumul cât de cât drept, darămite să mai și pozez ceva.

Intrarea în apă a fost lină, într-o zonă special amenajată pentru asta, am fost ajutată la fiecare pas și am putut să mă bucur pentru câteva minute de frumusețea lacului și de faptul că m-am prins rapid cum să vâslesc. Însă dacă nu m-aș fi descurcat, cu siguranță cineva de pe mal m-ar fi îndrumat.

Ajunsă înapoi pe mal parcă mi-a părut rău că nu am stat mai mult în apă. Cu siguranță, după deschidere, lacul Binder va fi, cel puțin pentru mine, un loc în care îmi voi petrece o mare parte a verii.

Citește și Lacul lui Binder se deschide de la 1 iunie 2022. Cum îi face reclamă Primăria

foto Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Adi 3

Acum 1 lună

Parca sezonul incepea in aprilie,cf. licitatiilor de la primarie.Acum parca suntem la sf. lui mai.Parca trebuia inaugurat in decembrie 2021,deci concluzia ca....mai curge multa apa pe Cibin

Raspunde

Jiji Berbecali

Acum 1 lună

Trebuie sa fi prost sa te stabilesti in Bali avind lacul lui Binder aici! Asa calitate nu vei mai intalni niciunde.
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 1 lună

Ce descriere amuzanta. Imi aminteste de compunerea aia de inceput de an in care scriam ce am facut in vacanta :)))

Raspunde

Locuitor strada Ursului

Acum 1 lună

Dar despre parcarile insuficiente din in zona și mizeria ce inconjoara blocurile situate chiar lângă drum nu faceți articol? Despre mirosul dezgustător al apei bâhlite din bălțile si noroiul din curtea blocurilor, care nu au decât o cărare "asfaltată " avariata de cca 1 metru lățime? Aveți nevoie de poze? Sunt chiar în spatele magazinului profi. Ca bonus mai e și bedaraua -gunoiste a magazinului unde se acumulează alimentele alterate. Sau despre asta redacția nu scrie? În schimb scrie despe faptul ca videochatul e legal și ca au lipsa de personal... josnic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus