Miercuri,
29.11.2023
Parțial Noros
Acum
0°C

Proiectele maratonului: Loc de joacă pentru grădinița din Gura Râului

Proiectele maratonului: Loc de joacă pentru grădinița din Gura Râului

Grădinița Școlii Gimnaziale „Aurel Decei” din Gura Râului funcționează într-o clădire nouă, inaugurată în 2020, dar care nu are un loc de joacă în aer liber pentru copilași. Acesta este proiectul pentru care asociația părinților din localitate aleargă anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu.

Curtea interioară a grădiniței este pavată cu ciment, astfel că micuții nu au unde să desfășoare activități în aer liber și să se bucure de libertatea pe care ar avea-o pentru distracție, dacă ar avea un loc de joacă, spun părinții. În acest scop, asociația strânge 27.000 de lei, anul acesta, bani cu care va fi amenajat acest spațiu.

„Prin amenajarea curții exterioare ne dorim să oferim preșcolarilor posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile, creativitatea, motricitatea, și relațiile sociale. Pe lângă crearea locului de joacă, prin amenajarea curții ne dorim și crearea unui spațiu unde să se poată desfășura activități didactice outdoor”, explică inițiatorii proiectului.

Proiectul îi va încuraja pe copii să exploreze într-un mod interactiv și creativ, conectându-i în același timp cu natura. În cadrul Proiectului Național „Citește-mi 100 de povești”, se vor desfășura activități în aer liber.

Spațiul ar urma să fie amenajat până în data de 1 iulie 2023, iar banii vor merge către un complex de joacă, un căluț cu arc, carusel pentru șase persoane, o căsuță de lemn, băncuțe și mese de joacă.

Dacă doriți să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Despre Asociația Părinților - Școala Gura Râului

Este o asociație nou fondată, care își dorește să strângă comunitatea în jurul ei și să sprijine activ activitățile școlare, punând în prim plan desfășurarea educației în cele mai bune condiții posibile. Asociația își propune un parteneriat cu școala și cu autoritățile locale, pentru a oferi copiilor un mediu potrivit dezvoltării.

Grădinița cu Program Prelungit Gura Râului este structură a Școlii Gimnaziale „Aurel Decei” Gura Râului, o școală din mediul rural care încearcă să ofere copiilor oportunități diverse de învățare și dezvoltare. În anul școlar 2021-2022 în școală sunt înscriși un număr de 515 elevi, în 6 grupe de grădiniță (dintre care două grupe cu program prelungit), 10 clase de învățământ primar și 8 clase de învățământ gimnazial. Dintre aceștia, în clădirea grădiniței funcționează cele 6 grupe de grădiniță (113 preșcolari) și cele două clase pregătitoare, cu 37 de elevi.

Anul trecut școlar grădinița a participat în proiectul „Citește-mi 100 de povești”, în cadrul căruia grădinița a fost dotată cu cărți și insule de lectură și a primit certificarea de „Grădiniță bibliotecă”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus