Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Lege nouă: Majorări salariale cuprinse între 10% și 50% pentru unii bugetari

Lege nouă: Majorări salariale cuprinse între 10% și 50% pentru unii bugetari

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care cresc salariile mai multor categorii de bugetari.

Legea a fost adoptată cu 195 de voturi pentru, 46 împotrivă și 8 abțineri. Sunt vizate mai multe categorii de bugetari, inclusiv angajați de la Ministerul Sănătății, Ministerul Culturii, Ministerul Transporturilor, dar și din alte instituții.

Personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri externe rambursabile, în baza legilor pentru ratificarea sau aprobarea acordurilor de împrumut adoptate de Parlamentul României, beneficiază de majorarea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare cu până la 50%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat. Această majorare se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.

Personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului sănătății;

Funcționarii publici din cadrul aparatului Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

Personalul contractual din cadrul aparatului Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.”

Funcționarii publici din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

Personalul contractual din serviciile publice deconcentrate ale instituțiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Cetateanul Gogu

Acum 4 luni

Traiasca alianta PSD-PNL UngDMR. In 2024 cred ca numai de la bugetari mai vedeti voturi.
Raspunde

Javert

Acum 4 luni

PNL-PSD o haită de hiene care și-a propus să jefuiască milioanele de români care muncesc pe salarii de mizerie la privat! Pentru gașca asta de bandiți român este sinonim cu bugetar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus