Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
19°C

Proiectele maratonului: Seri de jocuri pentru elevii sibieni

Proiectele maratonului: Seri de jocuri pentru elevii sibieni

Asociația Reset aleargă anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu pentru a strânge fondurile necesare organizării unor seri de jocuri pentru elevii sibieni. Ideea proiectului este de a încuraja socializarea între tineri și renunțarea la mediul online.

Pentru proiectul Serious Games – învață despre viață prin joacă, inițiatorii și-au propus să strângă 18.730 de lei. Banii vor merge către cumpărarea jocurilor, remunerarea echipei și promovarea proiectului.

„Vorbind cu profesori din școlile sibiene, precum și cu educatoarele centrelor de plasament, am identificat lipsa competențelor de comunicare, gândire critică și exprimare liberă în rândul tinerilor. Din cauza pandemiei, copiii au fost izolați, nesocializând atât de mult ca înainte.

Petrecând mult timp în mediul online, abilitățile de comunicare, de inteligență emoțională nu s-au dezvoltat într-un mod obișnuit.

Prin acest proiect, vom crea contexte, prin care tinerii să vină laolaltă, să se joace și să comunice folosind ca pretext jocul și creând astfel abilități pentru viața reală”, spun inițiatorii proiectului.

Jocurile vor începe în luna septembrie 2022 și se vor întinde până în luna mai a anului 2023, iar fiecare lună va avea o tematică, după cum urmează:

Septembrie 2022: Self-awareness - Să ne cunoaștem pe noi înșine

Octombrie 2022: Să ne cunoaștem mediul înconjurător!

Noiembrie 2022: Importanța lucrului și a colaborării în echipă

Decembrie 2022: Cunoașterea lumii în care trăim

Ianuarie 2023: Leadership

Februarie 2023: Combaterea bullying-ului

Martie 2023: Egalitatea de gen

Aprilie 2023: Educație financiară

Mai 2023: Evenimentul ”Maraton de joc”

Dacă doriți să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Despre Asociația Reset

Misiunea lor este ”Creștem, dezvoltând oameni și comunități”. Fondatorii asociației, Maria și Thibaut Desmons lucrează în domeniul educației non-formale de peste 10 ani. Aceștia și-au adus expertiza în felul de abordare, organizare și ghidare a tuturor proiectelor asociației, învățându-i și pe membrii acesteia să gestioneze un proiect sau să livreze sesiuni de învățare non-formală: să creeze o agendă a unui eveniment, un session outline, puncte de debrief după o activitate, etc.

Între 2018 și 2022, Asociația RESET a fost partener în două proiecte internaționale Erasmus + , alături de colaboratori din Franța, Belgia, Italia, Anglia, Letonia, în care a organizat și facilitat multiple sesiuni pentru atingerea obiectivelor proiectului, prin joc.

În anul 2021, au început activitățile din cadrul proiectul ”încOMunitate - Pe drumul meu”, prin care asociația încearcă să pregătească tinerii din centre de plasament pentru viața lor de adulți.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus