De vineri, 3 iunie, mâncarea care ajunge la pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu este preparată, porționată și ambalată într-un sediu nou, aflat în Sibiu, pe strada Uzinei, potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu. Acest sediu a primit de joi, 2 iunie, aviz favorabil de funcționare. De asemenea, directorul instituției anunță controale și la unitățile care furnizează materia primă pentru prepararea acestei mâncări.
Actualizare "Începând de astăzi firma de catering care asigură hrana pacienților internați în cadrul Spitalului județean va realiza pregătirea, porționarea și ambalarea acesteia într-o nouă locație situată în proximitatea unității sanitare, fapt care va îmbunătăți și fluidiza circuitul de livrare a meselor zilnice, astfel încât pacienții să beneficieze de servicii prompte și de calitate. Menționăm că SCJU Sibiu menține permanent legătura cu reprezentații firmei pentru a rezolva cu celeritate orice situație cu privire la hrana pacienților," transmit vineri și reprezentanții instituției.
Știre inițială. Ansamble Catering, firma care se ocupă de prepararea și livrarea mâncării care ajunge la pacienții Spitalului Județean Sibiu, a obținut aviz favorabil pentru un nou sediu aflat în Sibiu, pe strada Uzinei. Inițial, mâncarea era preparată și adusă la spital de la Șura Mare, ceea ce putea duce la întârzieri la livrare.
„Punctul de lucru de pe strada Uzinei a fost verificat de o echipă de inspectori din cadrul DSVSA Sibiu și în urma verificării s-a constat că acest punct corespunde pentru activitatea de catering și în baza procesului verbal întocmit s-a emis documentul de înregistrare sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor. Deci, începând de ieri, procesarea și ambalarea și porționarea se poate face în acest spațiu”, spune Șerban Țichindelean, directorul instituției.
Controale și la furnizorii de materie primă
Acesta a întreprins săptămâna trecută alături de inspectorii DSVSA o serie de controale la firma de caterig după ce în presă au apărut mai multe plângeri ale pacienților în legătură cu mâncarea primită în spital. Directorul anunța noi discuții cu patronul firmei care în momentul controalelor era plecat în străinătate. Aceste discuții vor avea loc zilele acestea. De asemenea, directorul anunță controale și la furnizorii de materie primă.
„Patronul firmei a dat astăzi un semn că s-a reîntors în țară. Discuția va avea loc astăzi sau cel târziu luni. Săptămâna viitoare vom prinde în programul de activitate și unitățile care furnizează materiile prime pentru acest tip de catering unde se prepară și se porționează mâncarea pentru spital”, mai spune Țichindelean.
Reamintim că Spitalul Clinic Județean Sibiu a schimbat recent firma de catering care aduce mâncarea pentru pacienți. Potrivit reprezentanților instituției, contractul cu firma care a câștigat licitația a fost semnat în data de 4 aprilie și a intrat în vigoare începând cu data de 1 mai. Valoarea totală a acordului cadru depășește 13 milioane de lei + TVA. Contractul a fost semnat pe o perioadă de trei ani cu Ansamble Catering & Services Romania.
Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare. Pe lângă micul dejun, prânz și cină, anumite tipuri de meniuri (mame, arși, oncologie, hepatic, diabet) includ și supliment, de două ori pe zi.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: mancare pacienți , mancare spitalul judetean , dsvsa , Sibiu , Spitalul Județean , Şerban Ţichindelean
Vizualizari: 2721
Ultimele comentarii
Acum 45 minute
Cetateanul turmentat
Acum 46 minute
CX
Acum 48 minute
CX
Acum 50 minute
CX
Acum 55 minute
Harman Erdogan