Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Incident la BAC. Într-o clasă de la Lazăr antetul a fost scris greșit pe tablă și câțiva elevi au decis să-și rescrie lucrările

Incident la BAC. Într-o clasă de la Lazăr antetul a fost scris greșit pe tablă și câțiva elevi au decis să-și rescrie lucrările

Un incident a avut loc astăzi, 20 iunie, într-una dintre sălile de clasă ale Centrului de Examen de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. După ce pe tablă a fost scris greșit Examenul Național de Bacalaureat în loc de Examen Național de Bacalaureat și elevii au copiat așa, tinerilor li s-a dat posibilitatea, deși nu obligatorie, de a rescrie textele pe care le lucraseră. Patru sau cinci dintre ei au decis să rescrie și astfel li s-a dat 15 minute în plus față de timpul alocat rezolvării subiectelor, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean.

Citește și: „Ce cred tinerii sibieni despre prima probă scrisă la BAC: „M-am așteptat să cadă comedia, dar tot sunt de părere că dacă venea altceva era mai ușor”

La prima probă a examenului de Bacalaureat care a avut loc astăzi nu au fost incidente de genul celor în care elevii sunt prinși cu nereguli și sunt eliminați din examen. Cu toate acestea, proba nu s-a desfășurat fără evenimente. Într-o sală de clasă din Centrul de Examen de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu elevii care au susținut proba la Limba și literatura română s-au confruntat cu o situație aparte. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, pe antetul unde trebuia să se scrie Examen Național de Bacalaureat supraveghetoarea asistentă a scris pe tablă Examenul Național de Bacalaureat. Elevii au copiat cu toții ceea ce era scris pe tablă. După aproximativ o oră jumătate, când președinta și vicepreședinta centrului de examen au ștampilat lucrările, au constat greșeala.

Citește și: BAC 2022: 55 de elevi au absentat de la prima probă scrisă

„În acest caz, când toate lucrările dintr-o sală au aceeași greșeală supraveghetoarea și asistenții din sala respectivă scriu o declarație pe propria răspundere prin care își asumă greșeala, în situația aceasta că au scris greșit pe tablă, iar președintele comisiei atenționează comisia județeană, care, la rândul ei, trimite către Centrul de Evaluare pentru ca lucrările să nu fie anulate”, explică reprezentanții ISJ.

Pe de altă parte însă, elevii au trebuit anunțați că dacă vor să rescrie, o pot face, deși nu este obligatoriu. Patru sau cinci elevi din clasa în care erau în total 15 elevi au ales să rescrie lucrările și li s-a acordat 15 minute în plus față de timpul alocat redactării răspunsurilor în timpul examenului.

Cei de la ISJ îi asigură pe elevii aflați în clasa de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” că niciuna dintre lucrările pe care s-a scris greșit nu va fi anulată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Elev din sala 41

Acum 1 an

Noi, elevii cu pricina, nu am facut plangeri in masa, dar ne asteptam ca presa sa se documenteze mai bine inainte de a plublica un articol. Fiind in acea situatie, va asigur ca 15 minute nu sunt suficiente pentru a reproduce 1 ora jumatate de munca. Cel mai important e cum s-a pus problema “aveti 2 optiuni: rescrieti sau lasati lucrarea asa, dar pe proprie raspundere deoarece greseala poate sa fie interpretata ca semn”. Dumneavoastra ce ati face in situatia asta? Avand in vedere ca semul inseamna frauda si comporomite participarea la bacalaureat in urmatoarele 2 sesiuni. Mai mult chiar, presiunea a crescut semnificativ pentru noi. Sa scrii un eseu de subiectul III cu frica ca mai ai 30 de minute e aberant, mai ales avand in vedere ca exista puncte pentru lizibilitate si alte elemente de redactare. Si ce lipseste din aricolul este si discutia contradictorie de 15 minute, haosul si galagia (alt timp pierdut, pana acum 1 ora si 45 minute) cand ne-a fost transmis faptul ca primim timp 5 minute. Da, 5, pe cele 15 minute (care ai fost cam 10) le-au negociat colegii mei cu profesoarele si doamna din comisie. Astea sunt conditii de bacalaureat?
Raspunde

Bogdana

Acum 1 an

Drag Elev din sala 41, voi, elevii în cauză, nu ați făcut plângeri în masă, însă eu, părinte de elev din sala 41, am făcut -o, pentru voi, pentru noi, pentru ca să simțiți că strădania voastră este apreciată și suntem "alături" de voi toți, cei care ați trăit și ați făcut față acelor momente. Vă vedem, empatizam și chiar acționăm. Vă îmbrățișez pe toți cu inima!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus