Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
24°C

Știrile Zilei – 22 iunie

Știrile Zilei – 22 iunie

Cele mai importante subiecte din ultimele 24 de ore în Sibiu:

Orașul Sibiu este fruntaș la gestionarea deșeurilor în Raportul naţional de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale lansat de asociaţia Act for Tomorrow. Nici la educație ori la transport public nu stăm rău.

48,5 milioane de euro costă extinderea Aeroportului Internațional Sibiu, contract care trebuie încheiat într-un an și jumătate. Terminalul existent va fi extins cu două clădiri noi cu parter, mansardă și etaj retras, care vor fi ridicate de o parte și de alta a actualei construcții. Proiectul implică și dotarea terminalului extins cu cele mai noi tehnologii.

Ce i-au adus trei ore de muncă unui curier Glovo? 98 de lei strânși și un bacșiș de trei lei după ce a preluat opt comenzi. Colega noastră a lucrat cot la cot cu el și i-a aflat câteva dintre secrete și ce îl motivează să facă asta în continuare.

Administratorul public al județului, Adrian Bibu, s-a întâlnit marți seara cu sibienii care locuiesc în Valea Aurie, ca să le asculte problemele. Oficial, aceste întâlniri au rolul de a afla ce nemulțumiri și probleme au sibienii. Neoficial, în calitate de viitor candidat liberal, Adrian Bibu împarte inclusiv pliante cu realizările lui din ultimii ani. În ambele cazuri, la întâlniri vin sibieni obișnuiți care chiar au supărări reale.

După ce municipalitatea a refăcut marcajele rutiere în zona sensului giratoriu situat în Piața Unirii, unii șoferi au continuat să conducă pe stilul vechi, fără să respecte regulile. Motivația? „Nu înțelegem cum trebuie să procedăm.” Tocmai de aceea, alături de inspectorul general de la Poliția Rutieră, Ionuț Natea, am parcurs această intersecție și am filmat indicațiile polițistului.

Biertan, Rășinari și Râu Sadului sunt localitățile din județul nostru care s-au înscris în competiţia "Best Tourism Villages", o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Turismului. Ele vor fi parte integrantă a unei rute cultural turistice, dezvoltată la nivel național.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 308

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus