Vineri,
01.07.2022
Parțial Noros
Acum
23°C

VIDEO ”Sper că v-am făcut pe toți mândri!”. David Popovici, copilul-minune al înotului mondial

VIDEO ”Sper că v-am făcut pe toți mândri!”. David Popovici, copilul-minune al înotului mondial

În primele trei zile ale acestei săptămâni, alături de o lume întreagă pasionată de natație a aflat și o întreagă Românie despre David Popovici. Copilul-minune al înotului mondial.

”Vă iubesc pe toți! Vă mulțumesc că v-ați uitat”, le-a transmis David Popovici românilor care au aplaudat istorica lui perfomanță. Mai apoi, înotătorul român a declarat, la postul TVR 1, după ce a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, al doilea său titlu la Mondialele de nataţie de la Budapesta, că speră că i-a făcut pe toţi românii mândri prin performanţele lui, relatează Agerpres.

"M-am bucurat că s-a terminat şi că am reuşit să termin concursul ăsta în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit şi că într-un final s-a reuşit să se difuzeze şi la televizor şi cu ocazia asta milioane de români au reuşit să se uite, sper să nu exagerez, şi să mă susţină. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Sper că v-aţi bucurat pentru mine, aşa cum m-am bucurat şi eu. Urmează o vară plină, un sezon competiţional încărcat, dar pe care de abia îl aştept. Ce urmează în viitorul foarte apropiat este un pic de pauză şi un pic de timp să reflectăm asupra ce tocmai s-a întâmplat", a afirmat sportivul legitimat la CS Dinamo.

El a adăugat că nu s-a pregătit în mod special pentru această ediţie a Campionatelor Mondiale.

"Acesta nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare. Asta mă face şi mai optimist pentru ce se poate întâmpla în viitorul apropiat. Însă aş minţi dacă aş spune că nu am fost într-o formă competiţională bună. Am fost, numai că nu ştiam. Şi cred că e un lucru bun că pot să mă surprind în continuare. Eu sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi să inspire oameni. Alături de oamenii extraordinari din spatele lui. Înotul este un sport foarte sănătos, şi fotbalul este, bineînţeles. Eu susţin orice sport, orice copil şi părinte. Sportul este cel mai bun ambasador. Iar o populaţie educată din punctul ăsta de vedere este o populaţie sănătoasă şi gata să înfrunte şi probleme din alte domenii. Cred că unchiul meu mi-a spus 'Romanian missile', el mai comenta la postări (n.r. - pe reţelele de socializare). Îmi place să mi se spună aşa dacă reuşeşte să inspire lumea", a menţionat Popovici.

Istorie a sportului, la 17 ani!

”Aur, David Popovici! Copilul minune al înotului mondial a ”recidivat” la Mondialele de la Budapesta. La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber. David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afișat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă și talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuța și a oprit cronometrul la 47.58”, au dat publicității reprezentanții Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Aceștia punctează premiera în istoria sportului românesc, dar și rara performanță a lui David Popovici la doar 17 ani. ”David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial. David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad”, au scris reprezentanții 

”Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu, omul care l-a descoperit și l-a făcut mare pe David!  Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au «adoptat». Ești inspirație, admirație și motivație pentru orice sportiv care își dorește să ajungă cel mai bun din lume!”, Comitetul Olimpic și Sportiv Român

 

Politicienii își lipesc postările de Facebook de imaginea campionului

În mod ”natural”, de noua reușită a lui David Popovici încearcă să se lipească și politicienii români de la cel mai înalt nivel. Fără excepție, prin intermediul angajaților care li se ocupă de paginile Facebook, de la președintele Iohannis la premierul Ciucă au curs felicitările. 

"O nouă performanţă de excepţie pentru David Popovici, care a câştigat titlul mondial şi la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David", a fost scris pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

"David a scris istorie şi astăzi, la proba de 100 de metri liber! Un nou titlu mondial pentru tânărul minune al României. Felicitări, David Popovici !", a transmis tot prin Facebook și premierul Nicolae Ciucă.

Citește și A doua ”dublă de aur” în 50 de ani: David Popovici câștigă a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de Natație

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus