Joi,
12.09.2024
Innorat
Acum
17°C

O tânără creează haine la modă și de calitate, pentru copii. „Nu trebuie să cumperi mult și de unică folosință”

O tânără creează haine la modă și de calitate, pentru copii. „Nu trebuie să cumperi mult și de unică folosință”

O tânără care trăiește de trei ani la Sibiu, pasionată de design și materiale naturale, a lansat un business prin care, alături de bunica soțului ei, creează haine pentru copii. Nu sunt însă doar niște piese de îmbrăcăminte banale, ci sunt create cu materiale naturale, inofensive pentru pielea micuților. Totodată, hainele ei răspund uneia din cele mai mari probleme ale părinților de copii mici – nu rămân mici de la o zi la alta, pentru că au mai multe rânduri de nasturi și pot fi reglate.

Andreea Moldovan are imaginație, creează cu pasiune și este mereu curioasă de ce altceva mai poate face. Hainele ei sunt unice, gândite chiar de ea și de bunica soțului ei, cu care a pornit pe acest drum în urmă cu doi ani. Chiar înainte să înceapă pandemia. „Am urmat cursurile Facultății de litere la Cluj, iar la Sibiu am ajuns acum trei ani. Am cochetat și cu profesia de cadru didactic inițial, de aceea am și mers pe zona de copii cu hainele mele”, spune ea.

„Mi-am dat seama că îmi place să lucrez cu copiii, dar nu neapărat într-o instituție românească și după un model românesc, ponosit. Programa noastră trebuie să se îmbunătățească, după care să mă angajez în domeniu. Ulterior am decis că, din drag pentru copii, mi-ar plăcea să fac ceva pentru ei, în domeniul confecțiilor textile. Eram pasionată de modă, haine, nu neapărat croitorie, cât mai mult pe design”, povestește tânăra de 27 de ani.

haine theea atelier

Bunica a fost croitoreasă

Andreea a moștenit plăcerea pentru croitorie de la bunica ei, care cu asta s-a ocupat. Acum împărtășește aceeași pasiune cu „bunica actuală”, din partea soțului.

„Bunica mea a fost croitoreasă iar bunica mea actuală, din partea soțului, încă profesează. Efectiv, vorbind despre asta, am rugat-o să facă câtva articole să vedem cum ar arăta și așa am pornit amândouă cu munca. Eu am venit cu ideile, ea fiind croitoreasă de meserie am început să facem tiparele după schițe”, spune ea.

„Nu sunt mamă”, îmi spune, râzând, când mă gândesc că acesta a fost motivul pentru care a început să facă haine pentru copii. Pur și simplu și-a dorit să aibă o afacere care promovează niște valori în care crede și care are grijă de copiii de care îi este atât de drag.

haine theea atelier

„Am observat că o mare parte din femeile care încep să facă lucruri de genul acesta spun că o fac „din grijă pentru copilul meu”. Eu cred că întâi trebuie să învățăm să avem grijă de noi și să fim responsabili chiar și înainte să devenim părinți. Eu vreau să fac haine de copii sustenabile, naturale, care să aibă grijă de pielea lor, dar să aibă grijă și de mediul înconjurător”, explică Andreea.

Singurele materiale pe care le folosește sunt pânză topită Carpatin sau orice pânză topită care este produsă la noi în țară, in, muselină, bumbac 100% și mătase.

A început cu accesorii și de acolo a evoluat

Andreea nu a făcut dintotdeauna minunățiile pe care le vinde acum. A început cu ceva mai ușor – accesoriile – apoi a crescut treptat și cu răbdare, ajungând să vândă astăzi haine cu un aspect deosebit, inedite, care sunt folosite în mare parte la ședințe foto.

haine theea atelier

„Inițial am început cu accesoriile. Bugetul pe care îl aveam de investit nu era foarte mare așa că am început încet, cu lucruri mici, care au avut impact la public. Ulterior am reinvestit banii și în primul an doar la nivel de familie am lucrat, doar noi două. Nu ne interesa profitul cât voiam să ne dezvoltăm pe producție. Apoi am continuat cu hainele și da, într-adevăr, s-a făcut o nișă de clientelă care achiziționează pentru ședințe foto dar eu vreau să fie și uzuale hainele, pentru un eveniment mai special, nu neapărat pentru nunți, botezuri, cumetrii, dar și pentru ieșiri în oraș sau alte momente deosebite”, spune Andreea.

„Nu trebuie să cumperi mult și de unică folosință, ci poți să cumperi local, produse de calitate, de durată”

Principalul scop a fost ca produsele să fie din materiale organice, naturale, 80% măcar să fie produsul natural și restul să fie adaosul sintetic „care, să fim onești, nu poate lipsi nici măcar din alimente”.

haine

De la 2.000 la 20.000 de lei

Hainele sunt instagramabile, tocmai pentru ședințele foto, dar ele sunt și practice, explică tânăra. Sunt create într-o manieră care le permite să fie îmbrăcate de copilași timp de trei luni, pentru că modul de croi și de prindere/închidere e ajustabil.

„Salopetele au două rânduri de nasturi, cămășile la fel, pentru a putea fi purtate cât mai mult timp.”

Prima dată a investit 500 de euro, cu care a cumpărat materie primă. După un an a reușit să investească aproximativ 10.000 de lei, cu care a deschis site-ul, a deschis și un magazin fizic la Bistrița, de unde Andreea este de fapt, „pentru că acolo cheltuielile erau mai mici”.

„Momentan am un angajat. Afacerea funcționează de doi ani și în tot acest timp am mai alocat poate alți 10.000 de lei pentru utilaje și materie primă de care am nevoie în mod constant”, arată ea.

Andreea spune că afacerea ei s-a dezvoltat din vorbă în vorbă și cu câteva sponsorizări în online, nu cu ajutorul influencerilor. Găsiți Theea Atelier pe pagina de Facebook cu același nume, ori pe site-ul oficial al afacerii.

Foto: Iulia Lupșe - Fotograf de familie

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Unsibian

Acum 2 ani

Copiii poartă hainele in funcție de vârstă câteva luni in cel mai bun caz iar domnișoara ne sfătuiește sa nu luăm de unică folosință...ma lași, in plus prețurile de pe site sunt de 2-3 or mai mari în comparație cu ceea ce găsești în comerț.
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Haine cu care copiii sa faca poze, nu sa mearga la joaca...
Raspunde

Popa

Acum 2 ani

Toate micile afaceri din Sibiu sunt cu articole de lux, de zici că traim a Monaco. Prăjituri cu ingrediente, cica, naturale, rochii de ocazie, poșete la fel... Doar niste tineri erau mai realiști și au deschis un atelier de croitorie pt. reparatii și cusut perdele și draperii.
Raspunde

Gica contra

Acum 2 ani

Halal afaceri!
Raspunde

Andreea Moldovan

Acum 2 ani

Vă mulțumesc frumos tuturor pentru suport!

Raspunde

Muresan

Acum 2 ani

N-aveti de ce! Fara bani, suportul nostru nu reprezinta nimic!

Raspunde

Laura

Acum 1 an

Ma bucur sa vad femei curajoase si de succes. Bravo, minunate creatiile tale. Cat despre gurile rele si comentarii care nu incurajeaza cu nimic, da-le ignor si lupta mai departe sa faci ceea ce iti place.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus