Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Inter Stars Sibiu încă mai speră la promovare după ce a reclamat că brașovenii au jucat cu un sportiv suspendat

Inter Stars Sibiu încă mai speră la promovare după ce a reclamat că brașovenii au jucat cu un sportiv suspendat

Astăzi se judecă apelul făcut la Federația Română de Fotbal de către sibienii de la Inter Stars prin care reclamă că echipa Olimpic Zărnești a folosit într-unul din meciurile de baraj un jucător care era de fapt suspendat.

”Sunt șanse foarte mici, pentru că unele lucruri se pot acoperi din urmă. Noi știm că avem dreptate, urmează să vedem dacă aceste aspecte se judecă în litera regulamentului”, a transmis președintele Inter Stars Sibiu, Teodor Birț.

Totul a plecat după ce Ionuț Grideanu (21 de ani), jucător al echipei Olimpic Zărnești, a lovit arbitrul la finalul unui meci din Cupa României faza județeană Brașov și a primit 10 jocuri de suspendare, din care a ispășit doar șase până la barajul cu Inter Stars Sibiu, informează Liga2.ro.

El a fost folosit de antrenorul Mihai Stere în meciul din prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga 3, fiind și de data asta eliminat pentru comportament nesportiv.

Clubul sibian a trimis o adresă FRF-ului prin care prezintă cazul și solicită rezolvarea sa. În mod normal, dacă sibienii au dreptate, Zărneștiul ar trebui să piardă la ”masa verde” jocul din tur, cu 3-0, caz în care Inter Stars ar promova în Liga 3.

Grideanu nu numai că s-a aflat pe teren din minutul 58 al jocului tur, ba a și fost eliminat în finalul întâlnirii pentru comportare violentă, suspendarea de 10 etape fiindu-i aplicată după ce l-a lovit pe arbitrul Raul Cupu la meciul cu Aripile Brașov.

Oficialii Inter Stars au verificat pe site-ul Asociației Județene de Fotbal Brașov o eventuală decizie a Comisiei de Apel din cadrul AJF Brașov de reducere a pedepsei jucătorului, dar așa ceva nu există expus în mod public.

De altfel, la secțiunea ”Comisia de Apel”, decizii ale acesteia nu au mai fost publicate încă din 2020, însă nici la secțiunea ”Informări și comunicate” forul condus de Octavian Goga nu a publicat nimic în acest caz, deși aici este destul de activă.

Liga2.ro a contactat Olimpic Zărnești în acest caz, pentru a afla punctul său de vedere, iar răspunsul primit a fost că jucătorul Ionuț Grideanu a avut drept de joc, deoarece Comisia de Apel a AJF Brașov a decis reducerea la jumătate, la cinci meciuri, acea suspendare de zece partide.

Totuși, echipa din Zărnești nu a putut arăta și cu dovezi această decizie a Comisiei de Apel, hotărâre care nu poate fi găsită nici pe site-ul forumul condus de Octavian Goga, nimeni altul decât al doilea vicepreședinte al FRF și reprezentant al fotbalului amator în Comitetul Executiv al FRF.

Totodată, reprezentantul echipei Olimpic Zărnești a mai spus și că Inter Stars Sibiu nu a făcut nicio contestație referitoare la presupusa stare de suspendare în care s-ar fi aflat jucătorul Grideanu în timpul regulamentar, adică la finalul jocului tur de baraj dintre cele două echipe.

O sesizare făcută abia acum de sibieni nu mai este regulamentară, însă poate duce la o autosesizare din partea Departamentului Competiții al FRF, care poate trimite cazul pe mâna Comisiei de Disciplină a FRF.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus