Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Grădiniță ridicată de la zero în Sadu. Primar: „Este născută din studiul de cercetare pe care l-am făcut”

Grădiniță ridicată de la zero în Sadu. Primar: „Este născută din studiul de cercetare pe care l-am făcut”

În localitatea Sadu au început lucrările pentru o grădiniță de aproximativ 100 de locuri. Clădirea va fi independentă din punct de vedere energetic și va fi dotată cu tot ce este necesar dezvoltării sănătoase a copiilor, potrivit primarului Valentin Ivan. Edilul spune că este un proiect mult așteptat în comună și este bucuros că, după trei ani de implementare s-a ajuns la faza de executare fizică a lucrărilor.

Citește și: „Șelimbăr și Sadu, comunele din Sibiu care candidează pentru obținerea standardului de excelență în administrația locală al Consiliului Europei”

Primăria comunei Sadu anunță începerea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit din Sadu. Este vorba despre construirea unei noi grădinițe care să răspundă tuturor nevoilor copiilor din comună. Primarul comunei Valentin Ivan spune că proiectul se derulează prin Compania Națională de Investiții.

gadinita sadu macheta

„Va fi o construcție independentă energetic, cu toată infrastructura pentru de digitalizare necesară. O să fie conexiune la internet, table smart, digitale, control pe telegestiune pentru iluminat, se va putea controla gradul de luminozitate. Va fi un cadru minunat pentru dezvoltarea copiilor”, a declarat Valentin Ivan, pentru Turnul Sfatului.

Citește și: „Sadu este prima comună din Sibiu care introduce microbuze electrice pentru transport local”

Grădinița urmează să aibă cinci săli de clasă, spații administrative, spații sanitare, bucătărie și sală de mese. Vor fi în total 90, până la 100 de locuri, iar grădinița va fi program prelungit.

Gradinita sadu utilaj

„Grădinița este mai mult decât binevenită pentru că este născută nu doar din politica noastră de dezvoltare ci și din studiul de cercetare pe care l-am făcut și din discuțiile pe care le-am avut în acest sens. Este unul dintre obiectivele foarte mult dorite de noi. Din păcate, de trei ani de zile suntem în procesul de implementare, dar ne bucurăm că am ajuns acum să fim în stadiul de execuție fizică”, mai spune primarul.

Grădinița trebuie să fie finalizată până la 31 decembrie 2023. 

Sursa foto: Facebook comuna Sadu

Citește și: Primăria Sadu a extins sistemul video de supraveghere stradală

loc construire gradinita sadu

gradinita sadu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

DB

Acum 1 an

dacă se vrea, se poate. ergo, la sibiu tanti nu vrea, ea si camarila visează artere smart care sunt proiectate stupid. betoanele bagate in cele 2 santiere de la stadion (1.2 si 2.0) ajungeau pentru un spital jumate si 3 creşe.

Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 1 an

Sadu este in Zona Mitropolitană Sibiu. Până ajunge și Sibiul acolo, mai trece ceva timp...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus