Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Patru sibieni pasionați de cafea au urcat pe toate vârfurile de peste 2.500 de metri din țară. Au făcut-o în doar 3 zile și 4 ore

Patru sibieni pasionați de cafea au urcat pe toate vârfurile de peste 2.500 de metri din țară. Au făcut-o în doar 3 zile și 4 ore

Mihai Tiberiu, Paul Plăcintar, Cristian Stoica și Claudiu Moldovan, patru tineri din Mediaș, pasionați de cafea, au urcat pe cele 14 vârfuri montane de peste 2.500 de metri din România în 3 zile și 4 ore, anunță Nova TV.

Au denumit expediția lor ”Specialty coffee on Romania’s highest peaks” și au lăsat câteva boabe de cafea pe fiecare vârf urcat.

„Tema acestei expediții a fost cafeaua, toți fiind îndrăgostiți de cafea. Planul era să facem o cafea pe fiecare vârf, dar am prins vreme total neprielnică, așa că am decis să preparăm cafeaua la bază și să urcăm apoi. Am lăsat câteva boabe de cafea prăjită în Mediaș pe fiecare vârf”, spune Mihai Tiberiu.

Expediția lor a durat în total 3 zile și 4 ore. În acest interval au dormit circa 3 ore pe noapte, au parcurs peste 120 kilometri prin munți și peste 9.000 metri ascensiune.

„Unul dintre băieți este un bun prieten din Turda care e și barista, iar ceilalți sunt două vechi cunoștințe din Târnăveni, iar pasiunea pentru munte ne-a legat această prietenie. Am urcat împreună, planul era să realizăm acest obiectiv în 85-90 de ore, dar am reușit să îl finalizăm în 75 de ore. Există un record omologat de 76 de ore, dar nu putem spune mai multe deoarece au fost alte proceduri în acest caz. Am dormit undeva la 3 ore pe noapte, am avut peste 120 de kilometri de parcurs prin munți și peste 9.100 de metri ascensiune’’, mai spune Mihai Tiberiu.

Cele 14 vârfuri montane de peste 2.500 metri au fost atinse în ordinea Peleaga, Păpușa, Parângul Mare, Lespezi, Călțun, Negoiu, Vânătarea lui Buteanu, Viștea Mare, Moldoveanu, Dara, Hârtopul Darei, Capul Morarului, Bucura Dumbrava și Omu.

„Specialty coffee on Romania’s highest peaks sau, mai pe scurt, The Bean. Cele 14 vârfuri montane de peste 2.500 de metri din România în 3 zile și 4 ore. Pot să spun că sunt mai mult decât fericit, e un vis devenit realitate. Multe mulțumiri prietenului Rusu Marian pentru sfaturile esențiale referitoare la recuperarea musculară”, a mai explicat Mihai Tiberiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus