Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Cseke Attila: Vin banii pentru ”Anghel Saligny”. Sibiul are 93 de proiecte aprobate

Cseke Attila: Vin banii pentru ”Anghel Saligny”. Sibiul are 93 de proiecte aprobate

Ministerul Dezvoltării pregăteşte semnarea primelor contracte finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", anunţă Cseke Attila, citat de Agerpres.

Astfel, începând de astăzi, 18 iulie, beneficiarii primelor proiecte aprobate spre finanţare vor putea încărca în platforma digitală investiţii.mdlpa.ro documentele necesare încheierii contractelor de finanţare.

Ministrul dezvoltării a notificat beneficiarii acestor proiecte asupra modalităţii de depunere a documentelor necesare, precum şi a situaţiilor specifice identificate cu privire la anumite obiective, cu indicarea documentelor suplimentare ce trebuie încărcate în platformă.

După cum este cunoscut, până în prezent, au fost finalizate listele cu obiectivele de investiţii din 16 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Bihor, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Mureş, Sibiu, Tulcea şi Vâlcea) şi sectoarele municipiului Bucureşti, a precizat ministrul, care a spus că urmează şi aprobările investiţiilor şi pentru celelalte judeţe.

Prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanţare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar şi lista sumelor repartizate pe judeţe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autorităţile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Sibiul a cerut aproape un miliard de euro și a primit aproape un miliard de lei

93 de proiecte au fost aprobate în județul Sibiu prin programul „Anghel Saligny”, anunța vineri Ministerul Dezvoltării. Unitățile administrativ-teritoriale din județul Sibiu vor primi finanțare pentru 93 de investiții, în valoare totală de 930.693.157,74 lei.

Consiliul Județean Sibiu primește 103,825.598.14 de lei pentru modernizarea Drumului Județean 106A Sibiu-Păltiniș-Șanta. Un al doilea proiect aprobat este cel al reabilitării drumului județean DJ141C- limită județul Alba – Broșteni – Bogatu Român – intersecție DJ107B (36,174.401.86 lei).

Municipiul Sibiu are trei proiecte aprobate: reabilitarea și extindere poduri Peco șoseaua Alba Iulia (25,681.732.46 lei), modernizarea și extinderea străzii Viitorului pe sectorul cuprins între strada Târgul Fânului și strada Moara de Scoarță (14,807.687.81 lei) și reabilitarea drumului vechi, a trotuarelor, a zidului de sprijin și a iluminatului public din Păltiniș (2,510.579.73 lei).

Lista proiectelor pentru județul Sibiu poate fi consultată aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus