Miercuri,
28.09.2022
Ceata
Acum
9°C

Asociația Animal Life nu mai are locuri pentru animale și cere sprijinul sibienilor: „Au scăzut adopțiile, au scăzut și donațiile”

Asociația Animal Life nu mai are locuri pentru animale și cere sprijinul sibienilor: „Au scăzut adopțiile, au scăzut și donațiile”

Peste zece pisici abandonate preia într-o zi Asociația Animal Life. Numărul lor a crescut în ultimele luni, iar situația devine din ce în ce mai greu de gestionat. Andreea Roseti, vicepreședintele Animal Life, spune că lucrurile sunt cu atât mai grele cu cât au crescut și costurile pentru hrana animalelor.

Aceasta explică faptul că fenomenul este unul dificil de gestionat, chiar dacă sterilizări se fac în fiecare zi. „Sunt mai multe pisici pentru că a scăzut numărul câinilor cu sau fără stăpân de pe domeniul public. Și atunci automat este mai greu, cam asta se întâmplă în toate orașele unde s-au făcut campanii masive de sterilizare a câinilor. Este îngrijorător fenomenul pentru că noi nu îl putem gestiona singuri. Ar trebui să intervenim cu sterilizări masive. Noi sterilizăm în fiecare zi lucrătoare, într-unul din cabinete se sterilizează o pisică de-a noastră. Cu toate acestea, noi nu facem față”, a spus Andreea pentru Turnul Sfatului.

Costurile sunt mai mari

Problema legată de numărul mare al pisicilor este amplificată și de costurile crescute atât pentru hrana, cât și pentru tratamentele de care au nevoie. Totodată, în contextul crizei din Ucraina, au scăzut atât donațiile, cât și adopțiile.

„Bineînțeles că și costurile sunt mari. Majoritatea animalelor care ajung la noi sunt rănite, sunt bolnave, au nevoie de tratament și mâncarea pe care le-o luăm este de calitate mai bună. Este normal. Toate acestea se resimt au scăzut donațiile, au scăzut adopțiile, iar în contextul crizei se din Ucraina se resimt aceste modificări. Noi încercăm să căutăm oameni care să le adopte”, mai explică aceasta.

Cel puțin zece animale pe zi

Andreea spune că, deși nu mai sunt locuri pentru animale, nu au cum să-i refuze pe oameni atunci când găsesc pe stradă o pisică rănită, de exemplu.

„Fără să exagerez, primim solicitări pentru cel puțin zece animale pe zi. Locuri nu mai avem de mult. Ni se spune dacă nu mai avem locuri să nu mai preluăm. Gândiți-vă că și pentru noi este o presiune din partea oamenilor. Oamenii, când se trezesc cu o pisicuță la ușă și este bolnavă, pe noi ne sună. Nu ai cum să-i spui omului că nu poți prelua pisica respectivă. Situația nu e roz de loc, cu greu mai facem față”.

Ceea ce și-ar dori asociația să facă este să implementeze un program de sterilizare masiv susținut de primării. „Populația e în creștere, sunt foarte mulți pui abandonați, sunt foarte multe bolnave, cumva am vrea să  putem sta la masă cu autoritățile și să discutăm problema aceasta. Ce ne-am dori noi este un program de sterilizare susținut de primării, în principiu cam aceasta ar fi soluția pentru implicare”.

Citește și: Sibiul are o nouă problemă: s-a umplut de pisici comunitare

Sursă foto: Animal Life

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mura

Acum 2 luni

Tot nu v-ati învatat lectia!Ati sterilizat masiv cainii, a scazut populatia canina si apar multe pisici.Sterilizati în masa pisicile,apar sobolanii tot mai multi.Pe ei nu-i puteti steriliza(sic!) si se dau cu tot felul de substante pt a-i omorî.Si uite asa, în lant se distruge un întreg echilibru natural.Mai nou trebuie sterilizati si vaccinati toti câinii(cu sau fara stapân).Dar pe cei de crescatoriile de câini de ce nu-i sterilizati?Acolo-i afacere,merge banisorul si când vrei un catel îti iei unul sterilizat de acolo si bolnavicios vai de capul lui, da-i de rasa....cam subreda,ce-i drept!.Astia naturali,sanatosi,nu-s buni .La stâni e modernism,garduri electrice,frate, si tot face ursul ravagii.Dumnezeu a asezat perfect lucrurile si câinii acolo le unde e locul.Nu vedeti ce distrugeri provocati în numele unui bine general?
Raspunde

Cri

Acum 2 luni

@Mura, tu ai citit macar articolul?! pana la capat Scoate capul in lume si uita-te in jur, pe strada/drum, si o sa vezi cate animale lovite de masina vezi, aruncate la gunoi in saci legati si mai ales oameni din toate cartierele orasului care nu vor sa aiba pisici/caini in jurul casei/blocului lor. Li se explica si lor ca lipsa pisicilor va face ca sa creasca numarul soarceilor/sobolanilor insa nu le pasa aa ca de multe ori animalele astea sfarsesc otravite si mor incet in chinuri. Deci... daca ai fi mai atenta la toate detaliile astea, sterilizarea e ce mai buna solutie. ANimal Life nu mai face fata sa ingrijeasca animalele aruncate/accidentate/batute, nu pe cele ce o duc bine. "Asa e natural si asa le-a lasat Dumnezeu" - da, Dumnezeu nu le-ar lovi cu masina si sa plece mai departe fara sa ii peste ca acel animal va muri in cateva zile incet in acel sant; Dumnezeu nu ar lua puii de la pisica lui dupa doar cateva ore/zile de cand au ajuns pe lume sa ii arunce la gunoi; exemplele pot continua.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus