Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

FOTO-Trei exemple din Sibiu de terenuri neîngrijite, înainte și după ce Poliția Locală a somat proprietarii să facă ordine

FOTO-Trei exemple din Sibiu de terenuri neîngrijite, înainte și după ce Poliția Locală a somat proprietarii să facă ordine

Primăria Sibiu anunță într-un comunicat remis miercuri că Poliția Locală continuă verificările în teren pentru depistarea terenurilor neîngrijite și acoperite cu buruieni sau diferite deșeuri.

În cazul identificării unor astfel de situații, proprietarilor care nu vor lua măsuri pentru igienizare, li se va percepe impozit majorat cu 500%, pe lângă amenda pe care o vor avea de plătit.

În categoria de terenuri neîngrijite intră cele care se află într-un cartier construit și locuit, nu sunt ocupate de clădiri, sunt de regulă neîngrădite, nu sunt cultivate, dar nici amenajate peisagistic și pe care sunt abandonate deșeuri din construcții sau de alt tip sau resturi vegetale. Excepție de la aplicarea acestor măsuri fac terenurile pe care se desfășoară lucrări de construcție, dovada acestei situații făcându-se printr-o autorizație de construcție valabilă. 

teren sibiu 

În prima jumătate a acestui an au fost identificate 93 de astfel de terenuri, proprietarii acestora fiind somați în vederea igienizării loturilor. În urma somațiilor, 21 de terenuri au fost igienizate și curățate de proprietarii acestora. În ceea ce privește situația restului de 72 de terenuri neîngrijite, după încheierea termenului acordat proprietarilor pentru igienizare, în cazul în care se constată că nu s-au luat măsuri, Poliția Locală va aplica amenzi și va face propuneri pentru majorarea impozitului.

teren neingrijit

În anul 2021, ca urmare a verificărilor din teren, au fost luați în evidență 43 de proprietari pe ale căror terenuri erau depozitate deșeuri sau care nu erau îngrijite prin cosirea vegetației. În urma somațiilor 38 de terenuri au fost curățate, iar pentru restul de 5 impozitul datorat pentru anul 2022 a fost majorat cu 500%.

 teren politia locala

VIDEO - Firmă amendată cu 50.000 de lei de Poliția Locală Sibiu pentru gunoaie aruncate la întâmplare

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florescu

Acum 1 an

Este un abuz al primariei sb prentru care isi trimit dulaii din pol locala. Ce treaba are o institutie de stat cu domeniul privat. Exact ca si cu trotuarele curatate de proprietarii imobilelor. Daca spun ceva aaa e domeniu public primaria face ce vrea. Mai alesc cu banii care ar trebui dati pentru igienizari ca au buzunare largi toti indiferent de culoarea politica. Fraieri sunt oamenii ca nu ii actioneaza in instanta....
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

legea spune clar ca daca esti "proprietar" ai si obligatii nu numai drepturi!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

ce se intampla cu miile de locatii de pe domeniul public in care primaria nu face nimic???
Raspunde

...

Acum 1 an

Mult mai bine. Sunt multe astfel de locuri in Sibiu. Unele sunt chiar central. De exemplu pe Saguna. O recunoasteti usor, vis-a-vis de prefectura, cu acoperisul "sabotat" probabil chiar de catre proprietar in speranta ca se va surpa mai repede ca sa poata construi altceva acolo. Metoda aplicata cu succes in Bucuresti si in alte orase mari romanesti. Curtea imobilului este un focar. Stiu ca nu va intra in jurisdictie dar poate se pot trage ceva semnale mai sus: cladirea Tribunalului de pe Victoriei e o rusine. Si din pacate mai sunt si altele
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus