Miercuri,
28.09.2022
Ceata
Acum
7°C

430 de locuri de veci scoase la licitație pe aleea principală a Cimitirului. 5.000 și 10.000 de lei, prețurile de pornire

430 de locuri de veci scoase la licitație pe aleea principală a Cimitirului. 5.000 și 10.000 de lei, prețurile de pornire

Administrația Cimitirului municipal Sibiu pregătește o licitație pentru concesionarea a 430 de locuri de veci împărțite în două loturi: cu două locuri de morminte învecinate și cu un singur loc de mormânt. Locurile sunt considerate extrem de atractive, deoarece o parte sunt chiar lângă poarta principală, iar restul – lângă aleea principală. 

Înainte de lansarea licitației, administrația Cimitirului municipal a elaborat un detaliat caiet de sarcini, care va fi supus dezbaterii și, apoi, votului consilierilor locali în ședința de săptămâna viitoare.

5.000 de lei este propus prețul de pornire al licitației pentru concesionarea unui loc de veci pe 25 de ani, iar pentru locurile duble, prețul propus este de 10.000 de lei.

Administrația Cimitirului argumentează prețul de pornire al licitațiilor prin faptul că sibienii manifestă ”interes crescut față de locuri de mormânt situate în zone preferențiale, la intrarea principală”, iar numărul locurilor este limitat.

Locurile de mormânt ”single” sunt aproape de intrarea în cimitir (vezi foto sus). Celelalte sunt lângă aleea principală

 

Reguli

Potrivit regulamentului propus pentru organizarea acestei licitații, vor avea drept de participare doar persoanele fizice care au domiciliul în municipiul Sibiu (cei care au doar reședință nu vor fi acceptați).

Nu vor fi acceptați la licitație cei care au datorii la bugetul local sau cel de stat, sibienii care beneficiază de acordarea locurilor de veci în mod gratuit (veteranii de război, văduvele de război, revoluționarii etc) și cele care au deja locuri de mormânt în cimitir. Dintre cei care au deja locuri de veci, vor putea participa la licitație sibienii care încă nu și-au edificat construcții funerare, nu au persoane înhumate în acele locuri ori au dobândit locurile prin moștenire legală.

Conform regulamentului propus, sibienii vor putea depune oferte pentru mai multe loturi, dar la adjudecare vor putea primi unul singur. Contravaloarea acesteia trebuie achitată la semnarea contractului.

Licitația se va desfășura la o dată care urmează să fie anunțată public și se va face cu plic închis. Cei interesați să participe la licitație vor trebui să depună în prealabil o garanție de participare de 1.000 de lei (indiferent de numărul de loturi pentru care se licitează). În afară de garanție, va mai trebui plătită achiziția caietului de sarcini (300 de lei) și achitată taxa de participare (400 de lei): aceste sume trebuie plătite pentru fiecare lot în parte pentru care se dorește depunerea unei oferte și nu se restituie.

Garanția de participare se restituie doar dacă ofertanții nu încalcă prevederile caietului de sarcini.

Ofertele vor fi deschise în ședințe publice.

Trei criterii

Desemnarea ofertei câștigătoare pentru fiecare loc de veci în parte (simplu sau dublu) va fi făcută pe baza a trei criterii, aplicate ofertelor declarate eligibile. Prețul ofertat va conta în proporție de 40%. Al doilea criteriu este cel referitor la protejarea mediului (pondere – 20%) și presupune semnarea unei declarații pe proprie răspundere referitoare la respectarea reglementărilor în domeniul mediului și protecției acestuia (primesc 20 de puncte cei care depun o declarație semnată și zero puncte cei care nu depun).

În fine, al treilea criteriu de departajare este cel referitor la construcția funerară propusă pentru respectivul loc: dacă e vorba de o criptă cu firide betonate, oferta primește 40 de puncte, iar cei care propun doar ”o groapă simplă de pământ) primesc zece puncte.

Consultă aici, în format integral, Metodologia și Caietul de sarcini propus pentru licitația de concesionare a celor 430 de locuri de veci

Citește și Trei sau mai mulți morți în aceeași capelă, la Cimitirul Municipal, în următoarea perioadă. „Suprafața capelei permite acest lucru”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Munteanu

Acum 2 luni

Constat cu locuinta permanenta e mult mai ieftina decat cea provizorie... Hai sa traim, ca mai avem multe de facut si de vazut!
Raspunde

Geta Androne

Acum 2 luni

Când se depun actele pt licitație pt locuri de veci?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus