Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
6°C

Ioan Deac, CEO-ul Compa Sibiu, în fața ministrului Economiei: Ne amăgim să credem că lucrurile vor fi extraordinare în perioada următoare

Ioan Deac, CEO-ul Compa Sibiu, în fața ministrului Economiei: Ne amăgim să credem că lucrurile vor fi extraordinare în perioada următoare

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a aflat joi la Sibiu unde a avut programate mai multe vizite la companii din oraș, precum și întâlniri cu diferiți manageri locali. În cursul după-amiezii, Florin Spătaru s-a întâlnit cu Ioan Deac, CEO-ul Compa SA, cea mai mare fabrică din Sibiu cu capital local.

”Am venit să vedem ce înseamnă economia reală”, a spus ministrul, în deschiderea conferinței de presă de la finalul vizitei la Compa. El a detaliat vizita, anunțând că a avut întâlniri cu reprezentanții Forumului Economic German, că a vizitat mai multe companii din zona automotive și că a găsit în Sibiu parteneri reali de dialog.

”Conlcuziile sunt că economia își continuă activitatea. Bineînțeles, sunt probleme, dar există dorința de a continua investițiile. Mediul economic a venit cu propuneri concrete pentru depășirea provocărilor”, a precizat ministrul Spătaru.

Nu același optimism l-a afișat directorul general al Compa SA, sibianul Ioan Deac. Acesta crede că economia românească, inclusiv cea locală, traversează o perioadă foarte dificilă.

”În acest moment, având în vedere situația extraordinar de dificilă pe care o traversăm, nu numai noi – industria auto, dar în special industria auto, am solicitat Ministerul Economiei, a fost inițiativa mea să rog ministrul Economiei să participe la o discuție cu noi pentru a explica situația în care ne aflăm. De fapt, pe noi ne interesează Compa în contextul global și european. L-am invitat pe domnul ministru și echipa lui să le prezint cum vedem noi situația și ce nevoi are Compa în această perioadă. Am fost asigurați că ne vor sprijini cu tot ceea ce este normal să sprijine. Vor trebui să sprijine mult mai mult firmele românești în următoarea perioadă având în vedere că e nevoie mare în România de firme ca și Compa”, a declarat Ioan Deac.

Șeful Compa s-a arătat mulțumit de rezultatele vizitei de astăzi, însă rezervat de perioada care urmează.

”Eu spun că ne amăgim să credem că lucrurile vor fi extraordinare în perioada următoare. Dacă războiul din Ucraina va continua, nu ne putem aștepta la lucruri extraordinare, dimpotrivă, dacă continuă războiul va fi tot mai greu. Deocamdată este benevol să reducem consumul de gaz. E foarte clar, nu e obligatoriu. Dar ulterior, în momentul în care Uniunea Europeană va declara stare de alertă sigur vom fi obligați să reducem consumul. Cum va fi asta? Va fi foarte greu de realizat! Situația nu este roz deloc. Nu va fi gaz, va fi foarte greu, va trebui să ne descurcăm fiecare cum putem”, a concluzionat Ioan Deac.

Cu peste 2.000 de salariați, Compa SA este unul dintre cei mai mari angajatori din Sibiu.

Citește și:

A început construcția noului complex hotelier de lângă parcul Sub Arini. Ajutor de stat de 3 milioane de euro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Sibian

Acum 1 an

Deac este mult, mult mai capabil decât ministrul care NU va ajuta industria sibiana pentru ca nu aparține străinilor. Simplu.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Pierdeti vremea cu palavrele sarlatanilor, daca nu era razboiul din Ucraina, era recesiune in Grecia, contracție in SUA, pandemie, variola maimuței, etc, si Romania tot in hoție endemica si saracie lucie ramanea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus