Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

FOTO Activiștii de mediu, protest la sediul Romgaz din Mediaș: ”E gazul să plecați!”

FOTO Activiștii de mediu, protest la sediul Romgaz din Mediaș: ”E gazul să plecați!”

Gastivists și Fridays for Future Romania, două asociații pentru protecția mediului, solicită companiei Romgaz să oprească noile proiecte de exploatare și să pregătească ”o  agendă clară pentru reducerea treptată a producției”.

Mai multe mesaje au fost proiectate pe sediul Romgaz din Mediaș. ”E gazul să plecați!” și ”solidaritate cu muncitorii” și ”gata cu gazul”, au fost textele care au apărut pe clădire.

”În noaptea de sâmbătă, am proiectat împreună cu Gastivists pe clădirea Romgaz mesaje împotriva exploatării gazelor fosile în Marea Neagră.

Cerem Romgaz să își asume sfârșitul erei exploatării combustibililor fosili. Să oprească proiectele de gaze noi, precum Neptun Deep, și să pregătească o  agendă clară pentru reducerea treptată a producției, în vederea atingerii obiectivelor climatice.

Romgaz sunt răspunzători față de angajații lor, care merită o alternativă viabilă de viitor și nu minciuni, cum că locurile lor de muncă vor continua nelimitat. Suntem în solidaritate cu muncitorii industriei gazelor, cât și cu oamenii de peste tot care au de suferit de pe urma dependenței Europei de combustibilii fosili, incluzând oamenii din Ucraina”, au anunțat asociațiile de mediu pe paginile lor de Facebook.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Kukuruku

Acum 2 luni

Doamne , ce cretini. Ia sa mearga in Qatar , Turkmenistan sau China sa faca din astea, daca au tupeu. Sa oprim noi productia care abia ne acopera nevoile, in timp ce marii producatori sa umplu de bani.
Raspunde

S

Acum 2 luni

poate asta e si ideea
Raspunde

Costel

Acum 2 luni

Urmeaza agenda stabilita de altii, le recomand sa se mute unde nu este gaz si este mediu natural (Polul Nord de exemplu). Din mesajul lor (solidaritate cu muncitorii industriei gazelor, cât și cu oamenii de peste tot care au de suferit de pe urma dependenței Europei de combustibilii fosili, incluzând oamenii din Ucraina) rezulta ADANCIRE CRIZA si intoarcere la timpurile comunisite pentru utilizatorii de gaz, mai ales in acest moment, presupunand ca aceste doua grupari GASTIVIST si FRIDAY FOR FUTURE ROMANIA nu folosesc acest produs.
Raspunde

Elzorab

Acum 2 luni

Activistii lu'peste prajit. Cum sa opresti proiectele noi sau sa blochezi exploatarea in conditiile date? Astia sunt debili? Pai avem alternativa la gaz mai papagalilor? Trecerea o faci in momentul in care ai o alternativa viabila, stabila si eficienta. Si mai invetati cu rahaturile asyea climatice. E totul in mintea voastra. Se numeste ciclicitate, nu e nimic nou sub soare.
Raspunde

Adina

Acum 2 luni

Doamne fereste.... cu asa compatrioti chiar ca e greu... As fi curioasa cine ii finanteaza. Asa-i cu globalistii, vor sa ne forteze sa ne inchidem exploatarile de gaze, sa inchidem minele de carbune, sa nu mai folosim lemne pentru incalzit, toate in timp ce Germania si Franta fac planuri sa deschida centrale nucleare pentru crearea energiei. Ii bun. Cu asa prostalani ca astia le si merge. Ii face de protesteaza la ei in tara impotriva celor care le asigura supravietuirea iarna.
Raspunde

Exploatari de cap

Acum 2 luni

Ce tâmpenie au în cap și activiștii ăștia! Gata cu gazul, să renunțăm la exploatare ?!? De ce, ca să devenim dependenți de ruși, ca nemții ? Auzi ce le-a trecut prin cap - avem și noi o resursă și să renunțăm la ea! Tare am o bănuială că activiștii ăștia trăiesc pe salarii de la "Asociația Ecologică FSB" :)
Raspunde

No Name

Acum 2 luni

Pai nu asta era si ideea? Mai intai pandemie, acum robinetul inchis la resursele naturale pe diverse motive (care unele chiar sunt reale dar trebuie speriata lumea cu tot felul de stiri apocaliptice pentru a-i porni unii impotriva altora, ceea ce s-a mai intamplat si cu cei vaccinati impotriva celor nevaccinati), mai apoi implementarea cbdc-lui si apoi control asupra populatiei prin sistemul de credite sociale! Ce zicea wef-ul? Sa nu avem nimic si sa traim fericiti!
Raspunde

Romi

Acum 2 luni

Activați nu activiști, aceștia sunt latraii furnizorilor așa ziselor" soluții energetice alternative".
Raspunde

Kokos

Acum 2 luni

Păi da , sa oprim exploatarea de noi zăcăminte și sa cumpărăm de la alții , nu-s prosti ăștia !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus