Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

VIDEO S-a turnat asfalt pe 70% din tronsonul Sibiu – Boița. Imagini cu traseul aproape finalizat

VIDEO S-a turnat asfalt pe 70% din tronsonul Sibiu – Boița. Imagini cu traseul aproape finalizat

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov anunță că pe tronsonul 1 din Autostrada Sibiu – Pitești procentul de execuție al lucrării a ajuns la 80%, iar asflatul a fost deja turnat pe 70% din întregul traseu.

”Vești bune de pe șantierul primului lot din autostrada Sibiu – Pitești! Lucrările de pe tronsonul Sibiu - Boița au ajuns la un grad de realizare de aproximativ 80%, existând șanse reale ca circulația să fie deschisă, pe cei 14 kilometri de autostradă, până la sfârșitul acestui an.

La începutul acestei săptămâni au fost încheiate toate lucrările de betonare pe ambele căi ale Viaductului Tălmăcel, cea mai importantă structură de pe acest lot, lung de peste 650 de metri, cu o înălțime de peste 30 de metri.

Acum constructorul lucrează la așternerea straturilor de asfalt care acoperă deja peste 70% din lungimea totală a lotului. Există și secțiuni întregi unde s-au montat și parapetele de siguranță, sistemul de iluminat și panourile fonoabsorbante”, anunță DRDP Brașov.

Tronsonul va fi deschis până la finalul anului

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Boița va fi deschis până la sfârșitul anului.

Tronsonul dintre Sibiu și Boița are o lungime de 13 kilometri.

”La sfârșitul acestui an primul lot să fie dat în circulație ceea ce ar însemna începutul acestui proiect pe care, ca țară îl avem de 30 de ani indiferent de cine a fost la guvernare, adică trecerea Carpaților cu o autostradă. Pe datele pe care le am acum lotul Sibiu-Boița se va da în circulație”, a transmis Grindeanu.

Citește și: ”Autostrada Sibiu-Pitești e toată în lucru”. Construcția întregii autostrăzi s-ar putea încheia peste 5 ani

Sursa foto: Captură video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Claus

Acum 1 an

Mtumim Drulă...fara tine tot mărăcini erau pe acolo si azi.
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

cand ii vezi pe scarbosii de la CNAIR...paraziti!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus