Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Creșa nouă din cartierul Vasile Aaron, aproape de finalizare

Creșa nouă din cartierul Vasile Aaron, aproape de finalizare

Creșa cea nouă din cartierul Vasile Aaron este aproape de finalizare. Investiția are o valoare de 4,7 milioane de lei și lucrările ar trebui încheiate la finalul acestei luni.

Clădirea situată pe strada Electricienilor a fost complet transformată prin lucrări ample, accesul spre creșă fiind creat dinspre strada Semaforului. De la instalațiile de utilități, acoperiș, termoizolații și până la recompartimentări ale spațiilor interioare, imobilul a fost amenajat pentru a primi 60 de copii.

„Am transformat o clădire neutilizată într-o creșă foarte necesară în acest cartier. Un număr de 60 de copii își vor găsi locul aici, într-un spațiu modern și amenajat frumos și vesel, potrivit vârstei lor”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Noua creșă va dispune de o sală de primire a copiilor (filtru), patru săli de grupă, o sală multifuncțională pentru servirea mesei și alte activități, bucătărie, spălătorie, cabinet medical și o sală izolator, grupuri sanitare, un depozit pentru cărucioare și o curte exterioară împrejmuită, în care este prevăzut un loc de joacă și zonă verde.

Proiectul a prevăzut și achiziția dotărilor necesare: mobilier, echipamente de joacă și didactice, precum și echipamente pentru bucătărie și spălătorie, toate acestea fiind livrate și în ultimele etape de montare. De asemenea, creșa este dotată cu un sistem de camere video, pentru siguranța celor mici.

În prezent se lucrează la Amenajarea locului de joacă, montându-se echipamentele și dalele de cauciuc cu care este pavat, amenajarea zonei verzi, montarea obiectelor în grupurile sanitare și în bucătărie, finalizarea decorării pereților și finalizarea lucrărilor de împrejmuire a curții .

Termenul de finalizare este 31 august. Valoarea investiției realizate de Primăria Sibiu este 4,7 milioane de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Muresan

Acum 6 zile

Deja scarile au si balustrada... A iesit foarte fain!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus