Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Pentru jumătate de milion de euro, universitarii clujeni răspund la întrebarea ”cum ar trebui să arate Sibiul peste zece ani”

Pentru jumătate de milion de euro, universitarii clujeni răspund la întrebarea ”cum ar trebui să arate Sibiul peste zece ani”

Contractul de actualizare a Planului de amenajare a teritoriului județean Sibiu a fost încredințat Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.

De altfel, singurii care au depus ofertă în cadrul licitației pentru atribuirea contractului de actualizare a PATJ Sibiu sunt reprezentanții UBB din Cluj-Napoca. Licitația a fost lansată la începutul lunii mai, cu un buget alocat de 3,2 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Autoritățile județene au finalizat evaluarea ofertei universitarilor clujeni la începutul acestei luni, iar contractul a fost semnat pe 2 august, pentru suma de 2,67 de milioane de lei, cu tot cu TVA (echivalentul a 530.000 de euro).

Conform caietului de sarcini, reprezentanții UBB au termen trei ani să finalizeze actualizarea documentației în discuție.

Spital județean nou, centură ocolitoare

Perioada de valabilitate a actualului PATJ se va încheia odată cu anul 2023. La momentul lansării procedurii pentru încredințarea contractului de actualizare, conducerea județului arăta că acest demers are rolul de a include în planuri și proiectele noului spital județean sau cel al centurii ocolitoare sud. 

”Elaborarea unui nou document de planificare teritorială la nivelul județului va fundamenta deciziile autorităților publice locale și inițiativele de dezvoltare ale mediului de afaceri și a comunităților locale. Totodată, va asigura elementele definitorii pentru propunerile de dezvoltare spațială a unităților administrativ teritoriale din județul Sibiu, precum și elementele de fundamentare a unor politici de amenajare a teritoriului național”, declara Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, potrivit unui comunicat dat publicității în luna mai.

Varianta finală a PATJ va trebui să includă direcțiile de dezvoltare a județului în mai toate domeniile: de la infrastructura rutieră ori feroviară, la cea economică, socială, medicală, de management al deșeurilor și așa mai departe. Pe baza acestui PATJ, autoritățile județene pot depune diferite cereri de finanțare nerambursabilă, printre altele.

Citește și Cum ar trebui să arate județul peste 5 – 10 ani? O întrebare de 3,2 milioane de lei

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Stanciu

Acum 1 an

Bataie de joc, cum se fac bani din documentatii si proiecte pe hartie. Treaba asta tine la nesfarsit in Romania. Ce, nu stim de ce avem nevoie si unde cere populatia sa fie investiti bani!? Avem nevoie de birocrati peste birocrati, consilieri, "tehnocrati" care isi pun ideile pe o hartie, fac o mecheta 3D si isi iau leafa ca mai apoi sa nu se faca nimic. Mizerii umane de politicieni cu intregul lor sistem
Raspunde

O mandolina

Acum 1 an

”cum ar trebui sa arate Sibiul peste 10 ani?„ In primul rand fara FDGR si fara PNL.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus