Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
13°C

INS: Mai puţine locuri de muncă vacante în trimestrul al doilea, faţă de primele trei luni ale anului

INS: Mai puţine locuri de muncă vacante în trimestrul al doilea, faţă de primele trei luni ale anului

Numărul locurilor de muncă vacante a fost 46.000 în trimestrul doi al acestui an, în scădere cu 1.300 faţă de trimestrul anterior, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, remis, joi, AGERPRES.

Rata locurilor de muncă vacante estimată pentru trimestrul II 2022 a fost 0,91%, în scădere cu 0,04 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent.

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2021, rata locurilor de muncă vacante a crescut cu 0,11 puncte procentuale, iar numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 6.500.

În trimestrul II 2022, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (1,84%), distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (1,63%) şi activităţi de spectacole, culturale şi recreative (1,60%).

În industria prelucrătoare s-a concentrat aproape o pătrime din numărul total al locurilor de muncă vacante, cu o valoare a ratei de 1,04%.

Sectorul bugetar a însumat circa 25% din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 5.300 locuri vacante s-au regăsit în sănătate şi asistenţă socială, 5.000 locuri vacante în administraţia publică, iar 1.200 în învăţământ.

La polul opus, rata locurilor de muncă vacante a înregistrat cele mai mici valori în alte activităţi de servicii (0,24%) şi în industria extractivă (0,30%).

Cele mai puţine locuri de muncă vacante s-au regăsit în tranzacţii imobiliare, alte activităţi de servicii, respectiv în industria extractivă (100 locuri vacante pentru fiecare în parte).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus