Miercuri,
21.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Fostul subprefect Horațiu Marin se reîntoarce în PSD după ce a trecut prin Alde și Pro România: ”Am foarte mulți prieteni aici”

Fostul subprefect Horațiu Marin se reîntoarce în PSD după ce a trecut prin Alde și Pro România: ”Am foarte mulți prieteni aici”

Fost președinte al organizației municipale a PSD Sibiu, fost subprefect de Sibiu, Horațiu Marin a revenit în partid, decizia fiind anunțată de actualul lider de la ”municipiu”, Cătălin Stanciu.

”Le urăm bun-venit noilor colegi care s-au alăturat astăzi echipei PSD Municipiul Sibiu. Oameni tineri, dornici să se implice în proiectele și acțiunile pe care le vom derula în viitor în municipiul Sibiu”, a transmis social-democratul.

”Este nevoie de un efort deliberat din partea tuturor formațiunilor politice pentru a coopera și a valoriza expertiza tuturor cetățenilor”

Horațiu Marin a declarat pentru Turnul Sfatului că s-a întors pentru a ajuta la crearea în partid a unor echipe de experți pe politici publice și a menționat că deși a plecat de câțiva ani din organizație mai are aici mulți prieteni.

”Am decis să mă întorc în politică din dorința de a fi parte din conștiința civică întrucât partidele politice trebuie să fie generatoare de politici publice prin contribuția membrilor săi. Apreciez stima pe care mi-o poartă mulți colegi din PSD și aceeași apreciere o am și eu la rândul meu pentru colegii care valorizează implicarea în viața comunității, colegialitatea și unitatea în echipă.

Contextul actual este unul dificil, atât la nivel european, dar mai ales național. De aceea consider că este nevoie de un efort deliberat din partea tuturor formațiunilor politice pentru a coopera și a valoriza expertiza tuturor cetățenilor care sunt dispuși să dedice din timpul lor pentru acțiuni civice. La nivel național liderii principalelor partide politice din România au găsit mijloacele necesare să coopereze, la fel și organizațiile locale pun pe primul loc unitatea și cooperarea pentru rezultate benefice pentru cetățeni.

Cu colegii din Organizația PSD Sibiu am comunicat constant. Am foarte mulți prieteni aici și apreciez cât de dedicați sunt în viața comunitară.

Eu cred cu tărie în construcția unei echipe de experți de politici publice pe domenii (sănătate, educație, juridic etc) care să fie valoroasă pentru dezbaterile din partid și mă bucură astfel că sunt mulți colegi care îmi valorizează expertiza ca resursă de preț în cadrul organizației”, a transmis Marin.

Citește și: Lupii tineri din PSD au dat de pământ cu trecutul. „Era o surpriză când eram pe locul 30, 35”

L-a acuzat voalat pe actualul președinte al PSD Sibiu că l-a demis din funcția de subprefect

Numiți în funcții de conducere în cadrul PSD Sibiu, Horațiu Marin și actualul președinte, Bogdan Trif, nu au avut o relație tocmai bună. După ce au schimbat vechea garnitură social-democrată locală, condusă de Ioan Cindrea și Gheorghe Suditu, Trif și Marin au avut mai multe clinciuri, unele chiar publice, chiar dacă nu s-au pronunțat clar nume.

Citește și: Horațiu Marin, fostul subprefect: ”nu mă interesează funcția de președinte. Pare-se că am fost privit ca un pericol”

Demiterea lui Marin din funcția de subprefect, în septembrie 2019, a fost pusă de către acesta în baza unei decizii a lui Bogdan Trif. ”Spre dezamăgirea celui care a dezbinat tot ceea ce alții au clădit, mă voi ghida după un principiu militar: <<Niciodată nu ne retragem!>>”, a transmis atunci Marin, cu dedicație directă spre actualul lider al PSD Sibiu.

Într-un interviu acordat Turnul Sfatului în acea perioadă, insista pe această idee. Dar, din nou, fără să-i spună clar numele.

”Munca și respectul pe care l-am arătat fiecăruia, au avut ca rezultat o imagine bună a mea în județ, fapt care a deranjat. Deși am susținut întotdeauna că nu mă interesează funcția de președinte al organizației județene, pare-se că am fost privit ca un pericol. (...) Aici, deja, întregul fenomen începe să devină penibil. După ce îți manifești în anumite cercuri dorința de a schimba urgent subprefectul, pui dintr-o dată demiterea lui pe seama participării la un festival al rromilor, iar ulterior declari că decizia a fost luată la MAI și nu îți aparține. Știm că propunerea e întotdeauna a președintelui partidului care este la guvernare, având în vedere și coloratura politică a guvernului. (...) Cred că ceea ce unii lideri politici nu înțeleg, e faptul că prefectul și subprefectul servesc interesele județului, nu ale unui grup. Am lucrat foarte bine, în egală măsură cu foștii mei colegi din PSD, dar și cu cei care reprezintă celelalte formațiuni politice. Noi am fost oameni de omenie”, transmitea atunci Marin.

După plecarea lui Horațiu Marin din PSD, acesta s-a înscris în ALDE, partidul condus atunci de Călin Popescu Tăriceanu, iar apoi în Pro România, formațiune al cărui lider era Victor Ponta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Canaris

Acum 1 an

Păturică... Dinu Păturică.
Raspunde

Wtf

Acum 1 an

Pensiunea Marin nu e vanduta la Clanul Tamplarilor?
Raspunde

Traseistu''

Acum 1 an

Multumim din suflet pentru inegalabilul aport pe care-l aduce-ti bunastarii sufletelor nevoiase!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus