Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Actualizare Cod portocaliu de furtună, în alte patru localități din Județul Sibiu

Actualizare Cod portocaliu de furtună, în alte patru localități din Județul Sibiu

Actualizare 17:21: Codul portocaliu de averse torențiale ce vor depăși 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină a fost emis între orele 17:15 și 18-15 și pentru localitățile Iacobeni, Brădeni, Chirpăr, Merghindeal din județul Sibiu. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis o avertizare RO- Alert și pentru aceste localități.

Știre inițială: Meteorologii au emis luni după amiază o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Sibiu valabilă astăzi, 29 august, între orele 16 și 17. De asemenea a fost emisă o avertizare RO-Alert pentru localitățile Mediaș, Dumbrăveni, Bazna, Laslea, Dârlos, Târnava, Moșna, Biertan, Brateiu, Blăjel, Alma, Hoghilag, Ațel.

Se vor înregistra averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, vijelie cu rafale de peste 75...80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. 

Reprezentanții ISU reamintesc sibienilor că este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune în pericol viața:

- întrerupeți orice activitate în aer liber;
- intrați în casă, într-o construcție ori într-un autoturism;
- închideți bine ferestrele şi uşile;
- evitați folosirea apei și duşurile ori sălile de baie;
- deconectați de la priză aparatele şi alte echipamente electrice.

În timpul  furtunii:

- Dacă vă aflați într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), așezați-vă ghemuit, puneți mâinile pe urechi şi cap, iar capul între genunchi.
- Reduceți pe cât puteți de mult contactul cu pământul. 
- Nu vă întindeți pe pământ!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus