Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

40.000 de lei amendă. Concluziile controlului Gărzii de Mediu Sibiu după ce europarlamentarul Nicu Ștefănuță a sunat la 112

40.000 de lei amendă. Concluziile controlului Gărzii de Mediu Sibiu după ce europarlamentarul Nicu Ștefănuță a sunat la 112

La finalul săptămânii trecute, însoțit de fostul comisar al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, europarlamentarul Nicu Ștefănuță a sunat la 112 pentru a sesiza îngroparea deșeurilor pe malul Cibinului, în cartierul Turnișor.

”Este vorba despre o infracțiune de îngropare de deșeuri, la marginea Sibiului, pe malul Cibinului, în prelungirea Zăvoi”, spunea europarlamentarul Nicu Ștefănuță, în timpul apelului la 112, filmat și postat pe rețelele de socializare.

În scurt timp au sosit la locul indicat reprezentanți ai Gărzii de Mediu Sibiu, ai Jandarmeriei, ai Apelor Române și ai societății Apă Canal Sibiu SA.

În cursul zilei de ieri, Garda de Mediu Sibiu a finalizat acțiunea de control, anunțând la solicitarea reporterului Turnul Sfatului o amendă de 40.000 de lei, precum și alte măsuri concrete.

”Cu ocazia inspecției în teren au fost identificate pe lângă depozitări de pământ și depozitări de deșeuri în amestec (fragmente de asfalt, ambalaje mase plastice, deșeuri în amestec textile și materiale plastice) în cantități reduse.

La data controlului se executau operații de îndreptare / nivelare teren cu ajutorul unui buldoexacavator, fiind identificate și deșeuri inerte de asfalt extrase în urma nivelării terenului în scopul verificării / eliminării prin operator autorizat. Vizual, nu s-a constatat un fenomen de îngropare ori incinerare deșeuri”, au explicat oficialii Gărzii de Mediu Sibiu.

De asemenea, din punct de vedere al Gospodării Apelor, s-a constatat că au fost efectuate lucrări în albia majoră a râului Cibin, prin împingerea de pământ, fără a obstrucționa curgerea liberă a râului.

”În urma celor constatate în teren și a analizei documentelor puse la dispoziție de Apă Canal Sibiu SA, operatorul regional a fost sancționat cu amendă în cuantum de 40.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor OG NR. 92/2021 privind regimul deșeurilor”, au mai transmis oficialii Gărzii de Mediu Sibiu.

Nu în ultimul rând, operatorul în cauză trebuie ca în maxim două săptămâni să igienizeze zona și să refacă taluzul de pe malul Cibinului sub supravegherea Apelor Române.

VIDEO – Cum a ajuns „ștrandul” preferat al sibienilor groapă de gunoi. „Zona poate fi ușor considerată un risc ecologic și de sănătate publică”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Prim plan

Acum 1 lună

Campanie gratuita sau legea nu se aplica decât daca ești cineva . Acesta este un stat nefuncțional, acela în care angajatii instituțiilor nu își fac treaba decât dacă au interesul sau le este frica de beneficiar
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Denisa Deny

Acum 1 lună

Am stiut, inca de acum 7 ani, ca am luat cea mai buna decizie inscriindu-ne in USR impreuna cu iubitul meu de atunci! Initial am vrut sa plecam din tara, asa cum fac toti oamenii inteligenti, dornici de progres si satui de nunti in ie si de preoti, dar acum avem de ce sa ramanem si cu cine sa votam! Oamenii nostri minunati!
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Majoritatea edililor infractori arunca sau ingroapa gunoaiele noaptea prin râpi si paduri, nu direct la malul apei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus