Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Cele mai sănătoase fructe și care sunt proprietățile lor

Consumul regulat de fructe poate îmbunătăți sănătatea. Cu toate acestea, nu toate fructele sunt la fel. Unele dintre ele oferă beneficii unice pentru sănătate. Este foarte important să consumăm fructe în fiecare zi, iar acestea să fie cât mai diverse. Iată care sunt cele mai sănătoase fructe și beneficiile pe care acestea ni le aduc.

Grapefruit

Grapefruitul este unul dintre cele mai sănătoase fructe citrice. Pe lângă faptul că este o sursă bună de vitamine și minerale, este cunoscut pentru capacitatea sa de a sprijini pierderea în greutate și de a reduce rezistența la insulină. De exemplu, într-un studiu efectuat pe 91 de persoane, cei care au mâncat jumătate de grapefruit proaspăt înainte de masă au slăbit cu 1,3 kg mai mult decât cei care nu au mâncat. În același studiu, grupul care a consumat grapefruit a avut o reducere semnificativă a nivelului de insulină și a rezistenței la insulină. În plus, s-a demonstrat că consumul de grapefruit reduce nivelul de colesterol și ajută la prevenirea pietrelor la rinichi.

Banane

Bananele sunt bogate în vitamine și minerale și au destul de multe beneficii pentru sănătate. Conținutul de potasiu este ridicat în banane. O banană medie oferă 12% din CDI pentru acest mineral. O proprietate unică a bananelor este compoziția lor de carbohidrați. Carbohidrații din banane verzi necoapte constau în mare parte din amidon rezistent, care poate îmbunătăți controlul zahărului din sânge și te poate face să te simți plin. Bananele conțin și pectină, care poate îmbunătăți controlul zahărului din sânge și sănătatea digestivă. În plus, studiile au arătat că conținutul ridicat de carbohidrați și minerale din banane le face o sursă excelentă de energie înainte de antrenament. Este ideal să consumăm banane cât de des putem.

Afine

Afinele au beneficii puternice pentru sănătate. Acestea au un profil nutrițional impresionant, fiind deosebit de bogate în fibre, vitamina C, vitamina K și mangan. Afinele sunt, de asemenea, extrem de bogate în antioxidanți. De fapt, se crede că acestea conțin cel mai mare conținut de antioxidanți dintre cele mai des consumate fructe. Antioxidanții din afine pot reduce riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și boala Alzheimer. Afinele sunt, de asemenea, cunoscute pentru efectele lor puternice asupra sistemului imunitar. Un studiu a constatat că un consum regulat de afine poate crește numărul de celule ucigașe naturale din organism. Acestea ajută la apărarea împotriva stresului oxidativ și a infecțiilor virale. În plus, antioxidanții din afine pot avea un efect protector asupra creierului. De exemplu, s-a demonstrat că consumul de afine îmbunătățește memoria la adulții în vârstă.

Ananas

Dintre fructele tropicale, ananasul este un superstar nutrițional. O ceașcă (237 ml) de ananas furnizează 131% din doza zilnică de referință (DZR) pentru vitamina C și 76% din DZR pentru mangan. Ananasul conține, de asemenea, bromelaină, un amestec de enzime cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și pentru capacitatea sa de a digera proteinele. Studiile de laborator și pe animale sugerează că bromelaina poate ajuta la protejarea împotriva cancerului și a creșterii tumorilor.

Mere

Merele se numără printre cele mai populare fructe și sunt, de asemenea, incredibil de hrănitoare. Acestea conțin multe fibre, vitamina C, potasiu și vitamina K. De asemenea, furnizează și unele vitamine B. De asemenea, acestea furnizează unele vitamine B. Studiile sugerează că antioxidanții din mere pot promova sănătatea inimii și pot reduce riscul de diabet de tip 2, cancer și boala Alzheimer. Activitatea antioxidantă a merelor a fost, de asemenea, legată de creșterea densității osoase în studiile pe animale și în cele de laborator. Un alt beneficiu important pentru sănătate al merelor este conținutul lor de pectină. Pectina este o fibră prebiotică care hrănește bacteriile bune din intestin și ajută la îmbunătățirea digestiei și a sănătății metabolice. Nu degeaba se spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță. Merele sunt foarte sănătoase și este esențial să le consumăm zilnic împreună cu alte fructe.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1287

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus