Miercuri,
28.09.2022
Ceata
Acum
7°C

Sibienii, chemați la sfat: Chestionar pentru viitorul ansamblului abandonat Independența

Sibienii, chemați la sfat: Chestionar pentru viitorul ansamblului abandonat Independența

O firmă de arhitectură și urbanism din Sibiu cheamă sibienii să-și dea cu părerea referitor la viitorul halelor industriale abandonate din ansamblul Independența. Concluziile formulate „vor fundamenta viitorul acestui loc”, promite aceasta.

„Proprietarul și dezvoltatorul ansamblului industrial Independența, Transilvania Investments SA, ne-a învestit cu misiunea de a formula o soluție pentru viitorul ansamblului, pe care comunitatea să o aprecieze”, transmite firma de arhitectură, care a elaborat un chestionar cu cinci întrebări. Acestea sunt legate de regenerarea ansamblului industrial Independența din Sibiu și urmăresc să creeze o imagine generală despre viziunea sibienilor despre acel loc. În ultima perioadă s-au organizat câteva ateliere de lucru în această direcție.

Chestionarul se adresează în special locuitorilor și celor care lucrează în municipiul Sibiu și va fi activ până pe 18 septembrie 2022. Rezultatele vor fi comparate cu cele ale chestionarului din 2019 derulat de arhitectul Oana Pavăl pentru cercetarea ei doctorală, mai precizează firma de arhitectură A.PLAN.

Astfel, prima întrebare la care sunt chemați să răspundă sibienii este „Ce activități v-ar plăcea să puteți desfășura mai mult în timpul liber, în zona centrală a Sibiului?”. Participanții la chestionar trebuie să aleagă trei din 14 variante oferite: concert simfonic, dans contemporan, expoziții, muzee, teatru, cinema, festival muzică, club, plimbare/outdoor, shopping, spa, baschet, patinoar sau înot. De fapt, dacă răspunsul preferat nu se găsește în această listă, există posibilitatea de a adăuga o altă activitate.

chestionar independenta spatii

chestionar independenta

Următoarele întrebări formulate sunt: „Ce tip de atmosferă preferați?”, „Care dintre următoarele tipuri de spații v-ar plăcea mai mult?”, „Cum v-ar plăcea să vă deplasați în cadrul ansamblului Independența?”, „Ce tipuri de spații / dotări v-ar plăcea să ofere ansamblul Independența?”.

Citește și: Dezbatere publică: Ce ar trebui să se construiască pe cele peste 8 hectare de teren din centrul Sibiului. ”Situl Independența este o parte importantă din istoria Sibiului”

Amintim că la mijlocul lunii iulie, Transilvania Investments, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, care administrează și situl industrial Independența, a anunțat că a început procesul de reintegrare în circuitul economic și social a celor 8 hectare deținute pe fosta platformă industrială din centrul orașului. Scopul final al întregului proces este de a afla ce-și dorește comunitatea locală să regăsească în această zonă cheie a orașului și de a defini împreună identitatea unui spațiu care, în acest moment, nu este utilizat decât într-o proporție foarte redusă.

„Potențialul acestui spațiu este foarte mare, iar responsabilitatea noastră ca principal acționar este de a ne asigura că destinația finală va fi în acord cu ceea ce sibienii își doresc. Situl Independența este o parte importantă din istoria Sibiului. Împreună putem să-i conferim un statut definitoriu pentru viitorul economic, cultural și social al orașului”, spunea Radu Roșca, președinte Transilvania Investments.

Citește și: Idei pentru cele 8 hectare de teren de la Rieger / Independența: muzeu, palat al copiilor, grădină, promenadă, nou centru al orașului, centru de spectacole...

Mai bine de jumătate din halele fostei fabrici Independența au fost clasate drept monumente istorice, la începutul anului 2014.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

18 comentarii

Nicușor von Șorliken

Acum 3 săptămâni

Traba ras tot si facut blocuri pentru ca mai sunt multi frati din neamul cel romanesc de peste munti care vor sa vie aici sa mance o pita!
Raspunde

Jean Von Oltenien

Acum 3 săptămâni

Pentru asta exista Cartierul Arhitecților, unde veniră toți fratii…
Raspunde

Adrian

Acum 3 săptămâni

Jean Von Oltenien Degeaba locuiti in cartierul arhitectilor pentru ca tot in Sibiu veniti sa lucrati....va place la sasi

Raspunde

H

Acum 3 săptămâni

de ce nu s-au pus la dispozitie si niste poze actuale ? ca sa ne dam cu parerea mai avizat
Raspunde

H-Bomb

Acum 3 săptămâni

@ H: Este un simplu exercițiu de dat cu părerea, ce poze actuale îți trebuie ... ?! Ai o părere mai avizată dacă vezi care e stadiul de creștere a buruienilor și cât de coșcovită e tencuiala pe ruine ?
Raspunde

Emil

Acum 3 săptămâni

Obiective minunate pentru turnat reclame, documentare istorice si filme horror.
Raspunde

Ganz

Acum 3 săptămâni

Se știe deja ce va fi acolo. Întrebările sunt fără rost; pentru fraierii care cred ca au păreri.
Raspunde

Sunteti niste ipocriti

Acum 3 săptămâni

astia vor sa para ca dau o ceapa degerata pe parerea sibienilor, dar o fac numa de sanchi, sa-si faca publicitate la ateren, sa obtina o oferta buna de la vreun dezvoltator imobiliar. De ce nu dati mai intai strada Ocnei inapoi comunitatii, strada pe care comunistii au luat-o cu japca ??? chiar asteptati sentinta justitiei cand toata lumea stie cum strada a fost insusita ?
Raspunde

Marius

Acum 3 săptămâni

Daramat tot,construit multe blocuri unele langa altele cat sa poti trece cu 2 sacose in mana si betonat trotuarul sa nu creasca un firicel de iarba. Ne tot intrebati dar faceti pe dos,cum vreti voi. Reclama la firma?
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 săptămâni

Aproape orice in afara de ce e acum. Mi-e rusine fata de turistii de pe Podul Mincinosilor, ca au vedere catre ruina aia din Independenta. Macar aia s-o dea jos, si asa peisajul ramane stricat de blocurile de pe strada Lunga (pacat ca nu o fost Revolutia mai devreme cu vreo 2 ani, ca nu le incepeau)
Raspunde

Rodica

Acum 3 săptămâni

Intr-un stil pur autohton, traditional mioritic, s-a facut in asa fel incat cladirile sa se degradeze cat mai mult, pantru ca la renovare sa fie cat mai scumpe. Incredibil. Oricum nu tot arealul de opt ha nu poate fi salvat de la demolare (daca i se mai dezbate inca vreo 5 ani soarta). Oricum si locuri de parcare trebuie facute. In halele renovate care se pastreaza se pot organiza evenimente, spectacole de orice fel, dar si educatie postliceala si se pot inchiria si pentru mici antreprenori. Nu trebuie sa se construiasca blocuri sau case de locuit. Multumesc!
Raspunde

BON

Acum 3 săptămâni

Noul Spital Judeţean de Urgenţă înconjurat de parcuri şi alei pentru promenadă.

Raspunde

Adrian

Acum 3 săptămâni

Jean Von Oltenien Sunteti o rusine pentru tara asta pentru orasu Sibiu ati ajuns sa va laudati ca invadati un oras mare realizare ati facut sunteti penibili mi-ar fi fost rusine in locul vostru sa ma laud cu asa geva , desi stati in Cartierul arhitectilor care nu este pe teritoriul municipiului Sibiu tot in Sibiu veniti la lucru si oricum sunteti destui si in Sibiu asa ca lasati-o mai usor nu aveti nimic in satu ala al vostru sunteti groaznici...si nu va vrea nimeni aici.

Raspunde

Adrian

Acum 3 săptămâni

Nicușor von Șorliken Foarte tare comentariul tau ....

Raspunde

BON

Acum 3 săptămâni

Noul Spital Judeţean de Urgenţă înconjurat de parcuri şi alei pentru promenadă.

Raspunde

Lucian

Acum 3 săptămâni

Va rog deschide-ti drumul inchis (de ani de zile) intre str Cibinului si str Ocnei (Reper -intre Podul de Piatra si Judecatoria Sibiu). Nu mai privati locuitorii din cartierul Terezian de acest drum, obligându-i sa ocoleasca foarte mult pe str Tg Fanului si str Turnului. SA FIE DESCHS / REDAT MACAR PIETONAL

Raspunde

Nelu

Acum 3 săptămâni

Vechile hale Riger reabilitate si transfomate in spatii culturale,cluburi.Str.Ocnei deschisa pina la pod Tereza(cum a fost.Constructiile comuniste demolate pentru parcari si spatii verzi in mod special.

Raspunde

Gabriela

Acum 3 săptămâni

Aici trebuia sa se construiasca noul spital, nu in camp, in afara orasului. Asta daca se gandesc la oameni, nu la proiecte, investitii si alte oportunitati personale sau partinice. Trebuie acces facil la spital. Pana ajunge omul la spital, nu se mai poate face nimic.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus