Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

De câte tipuri sunt coroanele dentare și cum să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine?

De câte tipuri sunt coroanele dentare și cum să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine?

Este relativ simplu să-ți recapeți frumusețea zâmbetului chiar și atunci când pierzi un dinte natural dacă optezi pentru un implant și o coroana dentara.

Există foarte multe clinici stomatologice care îți pot oferi tratamente cu implant dentar București la prețuri care mai de care mai competitive. Dar atunci când optezi pentru un astfel de tratament nu trebuie să te ghidezi doar după preț, ci și după profesionalismul și experiența cabinetului la care dorești să apelezi.

Ce este de fapt o coroană dentară?

O coroană dentară este un dispozitiv medical care se fixează de un implant dentar sau chiar de un dinte natural, în funcție de tipul de tratament de care ai beneficiat.

În ultimii ani, odată cu evoluția tehnologică, materialele folosite pentru crearea coroanelor dentare și a punților s-au schimbat mult și în ziua de azi, oricine poate, cu un astfel de dispozitiv medical, să-și recupereze instant frumusețea zâmbetului pierdut.

De ce să optezi pentru o coroană dentară?

Coroanele dentare oferă utilizatorilor lor o serie largă de beneficii. De exemplu, cu un astfel de dispozitiv poți înlocui cu succes un dinte natural pierdut sau poți reda funcționalitatea unuia afectat, dar nu atât de deteriorat încât să necesite o extracție.

Coroanele dentare mai sunt recomandate de către specialiști și pentru că împiedică migrarea dinților vecini în cazul în care pierzi un dinte natural, dar și pentru că îi ajută pe utilizatorii lor să-și redobândească capacitatea de a mesteca alimentele.

De câte tipuri sunt coroanele dentare?

Există mai multe tipuri de coroane dentare, însă ar fi imposibil să discutăm despre cel mai bun tip de coroană de coroană dentară întrucât acest lucru diferă de la pacient la pacient. Dar putem clasifica coroanele dentare în funcție de materialele din care acestea sunt alcătuite și alte particularități ale lor. Astfel, putem enumera:

- coroane ceramice pe suport de metal

Aceste coroane dentare au un aspect plăcut și sunt perfect funcționale, dar costă mai puțin decât alte tipuri de coroane dentare. Astfel, ele sunt potrivite pentru persoanele care dispun de un buget limitat sau care doresc să înlocuiască niște dinți aflați în partea din spate, unde, dacă nu ești medic stomatolog, cu greu poți să identifici diferențele dintre o coroană ceramică pe suport de metal și o coroană alcătuită integral din ceramică sau una ceramică pe suport de zirconiu.

- coroane dentare alcătuite integral din ceramică

Poți obține o dantură identică cu cea compusă doar din dinți naturali dacă optezi pentru o coroană dentară alcătuită integral din ceramică. Acest tip de coroană dentară este foarte rezistentă și arată exact la fel ca un dinte natural, putând fi creată dintr-un material de o culoare cât mai similară cu cea a dinților tăi naturali.

- coroane ceramice pe suport de zirconiu

Dintre toate tipurile de coroane dentare, cea ceramică, pe suport de zirconiu este cea mai bună opțiune din punct de vedere estetic. În ceea ce privește funcționalitatea, acest tip de coroană nu oferă nimic în plus față de o coroană dentară pe suport de metal sau una alcătuită doar din ceramică, în schimb, imită la perfecție aspectul unui dinte natural, inclusiv acea senzație de transluciditate pe care o poți observa în bătaia luminii.

- punți dentare

Punțile dentare sunt tot un tip de coroane, doar că ele se folosesc pentru a înlocui nu doar unul, ci mai mulți dinți. Cu ajutorul unei punți, se poate reda integritatea arcadei fără a opta pentru câte un implant dentar care să înlocuiască fiecare dinte pierdut.

Coroane provizorii vs coroane definitive

Toate tipurile de coroane dentare pe care le-am enumerat și prezentat mai sus sunt niște coroane dentare definitive, dar trebuie să menționăm faptul că există și coroane provizorii. Acestea din urmă sunt fabricate din materiale foarte ușoare, acrilice sau compozite, care pot avea sau nu un schelet metalic în interior și nu au o rezistență mare în timp, în schimb montarea lor este vitală pentru anumite tratamente care se desfășoară pe o perioadă mai lungă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus